Insändare: Har regionen glömt bort oss i fas 2?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten som jobbar inom vården vill bli fullt vaccinerad så snart som möjligt.
Foto: Lisa Olaison
Vad händer med oss i fas 2? Väntar otåligt på min andra dos covid-19 vaccin, men det börjar kännas hopplöst. Och som en av de otaliga som jobbar vårdnära så undrar man hur regionen tänker egentligen?

Fick min första dos 15 mars (Astra Zeneca) och fick samtidigt tid för andra dosen bokad till 17 maj.

Tiden till andra dosen avbokades helt sonika av regionen 14 april, bara dagar innan FHM:s beslut om vad som gäller för oss 180 000 som fått Astra som första dos. Efter rundringning så lovades jag av regionens vaccinsamordnare att nya tider kommer inom kort för andra dosen.

Ännu har jag att höra något från regionen om detta. Jag är heller inte ensam i mina farhågor om att man nu har glömts bort av regionen.

I dagarna rullas fas 4 ut, men vad händer med oss i fas 2 som drygt nio veckor senare ännu inte är fullt vaccinerade?

Bortglömd vårdanställd

SVAR DIREKT: Du är inte bortglömd

Du är förstås inte bortglömd. Den som är under 65 år och har fått en dos av Astra Zenecas vaccin mot covid-19 kommer på rekommendation av Folkhälsomyndigheten få en andra dos med ett annat vaccin. Den andra dosen planeras in cirka 15 veckor efter den första dosen Vaxzcevria. Information om det finns på 1177.se och har också gått ut internt inom regionen och kommunerna.

Att fas 4 påbörjats påverkar inte din vaccinationstid. Om du vaccinerats på en av Region Värmland vaccinationsmottagningar bokas du om för ett annat vaccin och behöver inte göra någonting själv. Ombokningen sker löpande och när du bokats in för en ny tid för vaccination får du ett meddelande i e-tjänsterna på 1177.se. Vi skickar också kallelse via post med den nya tiden. Om du vaccinerats av din kommun får information om vad som gäller för dig från kommunen.

Om du själv önskar en andra dos av Vaxzcevria så finns det ett särskilt val bland e-tjänsterna för den som vill boka en andra dos av Astra Zenecas vaccin.

Anders Nordmark är Regions Värmlands vaccinsamordnare.
Foto: Lisa Olaison

Anders Nordmark

Vaccinsamordnare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.