Karlskogakvinna stal korv och brottades med anställd

Publicerad:
Karlskogakvinna dömd våldsamt motstånd och ringa stöld. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan brottades med en butikskontrollant efter att hon stulit varor i en butik. Nu har hon fått sin dom.

En Karlskogakvinna i 60-årsåldern har dömts vid Örebro tingsrätt till dagsböter på 2 500 kronor för våldsamt motstånd och ringa stöld.

Karlskogakvinnan vari inne i en butik i Örebro i september 2020.

En butikskontrollant i butiken i Örebro ser kvinnan inne i butiken och hon följer efter henne. Hon ser att kvinnan inte skannade av alla varor. Det var ett paket korv och en påse potatis som inte betalades.

Utanför butiken legitimerade hon sig, grep kvinnan och förklarade att hon hade varor som inte var betalda. Butikskontrollanten säger att kvinnan blev som svart i ögonen, förstelnad och fortsatte hålla på med sin cykel.

Målsägande tog sig runt cykeln, tog tag i kvinnans arm och bad henne följa med. Kvinnan blev då arg och började svänga runt. De snurrade runt och ramlade över några cyklar och började brottas.

Kvinnan slog målsägande i huvudet med underarmen vid två tillfällen. Målsägande fick hjälp av en anställd i butiken så de kunde hålla henne tills polisen kom.

Kvinnan har i förhör berättat att hon fick panik och ville cykla iväg och att hon därefter blev nedbrottad på marken. Kvinnan hävdar att hon inte begick gärningen med uppsåt mot bakgrund av hennes psykiska mående.

Tingsrätten skriver att de inte ifrågasätter att hon lider av aktuell fobi, men att det inte innebär att hon inte kan anses medveten om sitt handlande.

Sammantaget anser tingsrätten att de objektiva förutsättningarna är uppfyllda för att döma henne för gärningen.

Kvinnan döms även för att ha stulit ett halsband värt 99 kronor på H & M i Karlskoga i januari 2021.

Kvinnan har under förundersökningen förnekat våldsamt motstånd och erkänt ringa stöld.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDagsböterH&MKarlskogaÖrebroÖrebro tingsrättRinga stöldVåldsamt motstånd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare