Hoppa till huvudinnehållet

Kulturverkstad för unga får stöd

Publicerad:
Kultur för unga i ett projekt i Karlstad får stöd av kommunen.
Kultur för unga i ett projekt i Karlstad får stöd av kommunen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Dans och musik under professionell ledning står på programmet hos Kulturverkstan, som nu fått klart med stöd av Karlstads kommun.

Kulturverkstan är en verksamhet i Studiefrämjandets regi med grupper för barn och ungdomar som vill dansa eller musicera.

Studieförbundet sökte 300 000 kronor i stöd från kommunen till årets Kulturverkstad och det sa kultur- och fritidsnämnden ja till vid sitt senaste möte, men först efter en särskild prövning, vilket enligt kommunens regelbok ska ske, eftersom projektet fått stöd i mer än tre år.

”Det finns utrymme för undantag från 3-årsregeln om verksamheten bedöms särskilt viktig och betydelsefull för barn och unga i Karlstads kommun”, skriver nämnden i sitt beslut och konstaterar att Kulturverkstan ”uppfyller alla krav för att undantas från treårsregeln”.

Artikeltaggar

BarnKarlstadKultur- och fritidsnämndenNöje/KulturPolitikStudiefrämjandetUngdomar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.