Kulturverkstad för unga får stöd

Publicerad:
Kultur för unga i ett projekt i Karlstad får stöd av kommunen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Dans och musik under professionell ledning står på programmet hos Kulturverkstan, som nu fått klart med stöd av Karlstads kommun.

Kulturverkstan är en verksamhet i Studiefrämjandets regi med grupper för barn och ungdomar som vill dansa eller musicera.

Studieförbundet sökte 300 000 kronor i stöd från kommunen till årets Kulturverkstad och det sa kultur- och fritidsnämnden ja till vid sitt senaste möte, men först efter en särskild prövning, vilket enligt kommunens regelbok ska ske, eftersom projektet fått stöd i mer än tre år.

”Det finns utrymme för undantag från 3-årsregeln om verksamheten bedöms särskilt viktig och betydelsefull för barn och unga i Karlstads kommun”, skriver nämnden i sitt beslut och konstaterar att Kulturverkstan ”uppfyller alla krav för att undantas från treårsregeln”.

Artikeltaggar

BarnKarlstadKultur- och fritidsnämndenNöje/KulturPolitikStudiefrämjandetUngdomar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare