Insändare: Varför låter KBAB Hagaborg förfalla?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Åsa Eneljung
KBAB, vad händer med Hagaborg? En gång i tiden Karlstads finaste område. Otroligt eftertraktat. Att få en lägenhet innebar en kötid på cirka 15 år.

Men för varje år som har gått så har området mer och mer förfallit.

Många hyresgäster som bott här i 20-25 år är mycket besvikna på hur området har försämrats och prioriterats.

Extremt nergånget. Fasaderna är trasiga och smutsiga. Träpaneler trasiga, stuprännor som saknar färg. Mossa på taken med mera.

Fönsterbyte skulle ha skett 2018, men har skjutits upp ett antal gånger och nu 2021 är fönstren fortfarande inte utbytta. Balkonger och uteplatser har olika vind/insynsskydd. Prioriteringar på området är lika med noll.

Tyvärr ser området ut i dag som vissa förortsområden i de större storstäderna.

KBAB har renoverat både yttre och inre miljön på många av sina övriga områden – men Hagaborg är inte prioriterat.

Det gjordes visserligen renovering/byte i badrummen för några år sedan, men inte genomgående i alla lägenheter. När sker renovering av badrummen i de lägenheter som inte fick renoverat?

Påbyggnadslägenheterna har många brister. Vintertid är det jättekallt i lägenheterna, speciellt golven. Väggar och tak spricker och från fönstren drar det iskallt .

Idag satsas det mest på nybyggnation men även de övriga områdena måste ju underhållas, vilket inte har gjorts med Hagaborg.

När ska vi på få ta del av alla hyreshöjningar/kostnader vi är med och betalar?

Vi betalar ju hyra till er som alla andra. Tacksam om ansvarig på KBAB kan återkoppla och ge oss många hagaborgare svar på dessa funderingar angående området.

Pensionär Hagaborg

Svar direkt:

Hagaborg är fortfarande ett attraktivt område där vi för närvarande har en väntetid på cirka 8 år för att få en lägenhet.

Men området är inte nybyggt och precis som med våra övriga fastigheter och områden finns Hagaborg med i vår underhållsplan. I underhållsplanen inventerar och värderar vi bland alla våra fastigheter och just nu finns andra områden som är högre prioriterade och i större behov av underhåll.

Detta innebär att vi i dagsläget inte har en bestämd tidpunkt för när vi kommer utföra ett större underhåll eller renovering på Hagaborg.

När det gäller vår nyproduktion så är vi stolta över att få vara med att bygga Karlstad och kunna erbjuda fler Karlstadsbor ett hem. Vår nyproduktion är skild från vårt underhåll och påverkar inte våra möjligheter att renovera och underhålla befintliga fastigheter.

Petra Höyhtyä, fastighetschef Karlstads Bostads AB

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.