Hoppa till huvudinnehållet

Ny ägare till lokal mäklarfirma

Publicerad:
Johan Tjernström tar över.
Johan Tjernström tar över. Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Mäklarfirman Svensk Fastighetsförmedling i Karlskoga har haft samma namn vid rodret sedan 1995. Men nu har en ny ägare tagit över verksamheten.

Det är Johan Tjernström som tar över efter tidigare ägaren Git Bengtzing.

Svensk Fastighetsförmedling grundades 1937 och startade 1939 i Karlskoga. Sedan 1995 har Git Bengtzing drivit Svensk Fastighetsförmedling i Karlskoga och 2011 startade hon kontoret i Kristinehamn. I dagsläget är man totalt 4 anställda i Kristinehamn och 6 i Karlskoga. Johan Tjernström har sedan 2011 jobbat som fastighetsmäklare i Karlskoga och Kristinehamn.

"Min dröm och mitt mål har sedan starten 2011 varit att ta över den dagen Git skulle sluta. Jag är så otroligt taggad på att få driva detta företag framåt" säger Johan Tjernström i ett pressmeddelande.

Byter roller

Sedan starten 2011 har Johan Tjernström genomfört över 700 förmedlingar. Nu blir hans roll lite annorlunda.

"Jag kommer fortfarande att förmedla bostäder men inte på den nivå jag tidigare gjort. Git blir kvar i bolaget som fastighetsmäklare så vi byter roller” säger han.

Johan Tjernström ser en ljus framtid. Han konstaterar att bostadsmarknaden i Värmland är lika het som i resten av Sverige och att Karlskoga kommun driver en offensiv satsning där man 2025 skall vara 32 000 invånare. Det sistnämnda har bland annat visat sig genom en satsning på bostadsutveckling som har lett till vad Tjernström kallar många spännande projekt.

Artikeltaggar

KarlskogaKristinehamnNäringslivNyheterSvensk fastighetsförmedling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.