Hoppa till huvudinnehållet

Från 20 till 75 år - kursdeltagare ställer ut tillsammans

Publicerad:
På Valborgsmässoafton avslutades utställningen med Gerd Göran och Gunhild Akre i Arvika konsthall. Nu är det dags för nya verk, i en vårutställning med tio kursdeltagare från Kyrkerud.
På Valborgsmässoafton avslutades utställningen med Gerd Göran och Gunhild Akre i Arvika konsthall. Nu är det dags för nya verk, i en vårutställning med tio kursdeltagare från Kyrkerud. Foto: Lena Richardson

Tio deltagare i utbildningen konstnärligt projektår på Kyrkeruds folkhögskola öppnar i veckan en gemensam utställning i Arvika konsthall.

Åldrarna i gruppen varierar mellan 20 och 75 år och kurskollegorna ställer ut på temat ”Tillsammans”. Då blir det både måleri och skulpturer som visas upp.

– Flera av oss har haft glädjen i skapandet som intresse hela livet och andra har upptäckt konsten i samband med utbildningen på Kyrkerud, säger kursdeltagaren Kristina Skar i en artikel på Region Värmlands hemsida.

Utställningen pågår från 5 till 15 maj i Arvika konsthall och arrangeras tillsammans med Arvika konstförening.

Artikeltaggar

ArvikaArvika konsthallKonstKonstnärKyrkeruds FolkhögskolaSkola och utbildningUtställningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.