Hoppa till huvudinnehållet

Årjängstravet inleder samarbete med Lindesberg

Publicerad:
Publikfest på Årjängstravet innan coronapandemin.
Publikfest på Årjängstravet innan coronapandemin. Foto: Kristina Green

Det är drygt två månader kvar till Årjängs Stora Sprinterlopp och nu är det klart att banan inleder ett samarbete med Lindesberg.

Samarbetet innebär att vinnaren av Lindesbergs största lopp Bergslagsloppet den 7 juli är garanterad en plats i Årjängs Stora Sprinterlopp. Sedan många år tillbaka får vinnaren i Årjäng en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial tio dagar senare.

– När Robin Törn från Lindesberg ringde och föreslog detta samarbete blev jag glad. Att mindre banor kan hitta samarbeten kring dessa vassa lopp känns kul och inspirerande. Tillsammans kan vi stärka varandra genom att erbjuda en sportlig tvist och hjälpas åt att öka synligheten kring våra lopp. Om Lindesberg pratar om Årjängs Stora Sprinterlopp gynnar det oss och om vi pratar om Bergslagsloppet gynnar det Lindesberg, säger Årjängstravbanechef Johanna Karlin i ett pressmeddelande.

Samarbetet gäller för 2021 och sedan ska det utvärderas.

Artikeltaggar

Årjängs Stora SprinterloppÅrjängs travbanaJohanna KarlinTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.