Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare BIK-forwarden om flytten: ”Vet inte hur många fler chanser jag får”

Publicerad:
Gustaf Thorell valde att lämna BIK för ett äventyr i HC Plzen där han har skrivit ett ettårskontrakt.
Gustaf Thorell valde att lämna BIK för ett äventyr i HC Plzen där han har skrivit ett ettårskontrakt. Foto: FREDRIK KARLSSON

Gustaf Thorell har kritat på för HC Plzen och nu väntar ett utlandsäventyr i Tjeckien.

– Det ska bli häftigt att åka ner och testa på det här och känna på det livet, säger värmlänningen.

Gustaf Thorell klar för HC Plzen: ”Väldigt smart spelare”

Med 47 poäng på 40 grundseriematcher slutade Gustaf Thorell tia i poängligan trots att han missade tolv matcher.

Tidigare i veckan stod det klart att den 31-årige värmlänningen valt att bryta kontraktet med BIK för ett utlandsäventyr och nu är han presenterad hos tjeckiska HC Plzen.

– Det känns bra. Nu ser jag fram emot det här äventyret, säger Gustaf Thorell, som berättar att det är väldigt känslosamt att lämna BIK där han spelat de senaste fyra säsongerna.

– Det är klart att det är. Jag har haft det bra i BIK i många år och det är därför jag har stannat så länge också. Det är tufft att lämna.

”Passade bra nu”

Men nu är han alltså förväntansfull på det nya äventyret. För Thorell, som även lirat i Norge, är det här första gången han spelar nere i Europa utanför Norden.

– Det passade bra i tiden nu också. Jag vet inte hur många fler chanser jag får att göra något sådant här. Det klickade bra nu och jag och min sambo flyttar ner tillsammans så det blir perfekt.

– Det här ska bli roligt såklart. Det ska bli häftigt att åka ner och testa på det här och känna på det livet.

Gustaf Thorell berättar att han har signerat ett ettårskontrakt med HC Plzen. Ett Plzen som tidigare visat intresse för forwarden som är fostrad i Färjestad BK och Skåre BK.

– Ja, de (Plzen) hörde av sig förra året också. Men då skrev jag ett nytt kontrakt med BIK istället och det var ett osäkert läge (med corona) och jag kände även att jag ville ge det en chans till att försöka spela upp Karlskoga i SHL. Det hade varit det bästa såklart.

Förre BIK-backen Viktor Lang ska snart inleda sin andra säsong i HC Plzen där han nu får sällskap av kompisen Gustaf Thorell.
Förre BIK-backen Viktor Lang ska snart inleda sin andra säsong i HC Plzen där han nu får sällskap av kompisen Gustaf Thorell. Foto: FREDRIK KARLSSON

”Känner honom”

I HC Plzen blir Thorell lagkamrat med Viktor Lang som har Arvika HC som moderklubb och Lang har även spelat många säsonger med BIK Karlskoga i hockeyallsvenskan.

– Jag känner honom och det är klart att vi har pratat och jag har frågat en del, säger Thorell.

En som lämnat HC Plzen inför nästa säsong är lagkaptenen Milan Gulas som valde att flytta ”hem” till Ceske Budejovice efter fyra säsonger i Plzen.

Gustaf Thorell och Milan Gulas spelade ihop i FBK i SHL-säsongen 2016-2017 innan Gulas de senaste fyra åren öst in 255 poäng på 198 matcher för Plzen.

Är det du som kommer in och ersätter Gulas nu?

– Nja, det är väl inte riktigt så det är sagt, säger Thorell och skrattar.

Tidigare FBK-forwarden Milan Gulas lämnar HC Plzen där Gustaf Thorell nu ansluter.
Tidigare FBK-forwarden Milan Gulas lämnar HC Plzen där Gustaf Thorell nu ansluter. Foto: Håkan Strandman

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagFärjestad BKFärjestad BK HerrGustaf ThorellIshockeyMilan GulasSHLViktor Lang

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.