Värmlands museum öppnar – om två veckor

Publicerad:
När Värmlands museum öppnar igen, är det förhandsbokning som gäller för besökarna. Foto: Lena Richardson

Värmlands museum har nu satt ett datum för återöppnande, men det dröjer en stund till, innan besökarna släpps in och då är det förhandsbokade besök som gäller.

Den 17 maj öppnas dörrarna igen, men bara för förhandsbokade besökare. Biljettsläppet sker på måndag, den 3 maj, och bokning sker via museets hemsida.

Beslutet att öppna gäller under förutsättning att smittläget inte försämras, utan fortsätter att förbättras.

– Det känns jätteroligt. Vi vill ju öppna och vi har varit redo att öppna, och nu har vi fått klartecken om att smittläget ser ut att gå mot det bättre, säger Johanna Henriksson, presskontakt på museet.

Museet har samrått med smittskyddsansvariga på regionen och senaste beskedet var positivt, men att man fick rådet att vänta ytterligare ett par veckor.

Får inte bli trångt

Förhandsbokning gäller för alla besökare: ”barn och unga, medlemmar i Museiföreningen och andra med årskort eller fribiljett”, räknar museet upp i ett pressmeddelande.

– Hela poängen är att det inte ska bli trångt. Vi har insläpp varje halvtimme med 15 biljetter åt gången. Vi börjar så och ser hur det fungerar.

Totalt får max 148 personer vara inne i det så kallade Nyrénhuset och maxtiden per besök är satt till två timmar.

När museet väl öppnar den 17 maj står flera utställningar redo att ses. Formgivaren Matti Klenell visar många exempel på sitt kreativa skapande i en stor utställning. En fransk konstduo visar interaktiva utställningen XYZT, Abstrakta landskap. Därtill finns en mindre utställning med utvald design från utmärkelsen Ung Svensk Form, mellan åren 2004 och 2020.

Artikeltaggar

BesöksnäringCoronavirusetKarlstadKonstMuseumNöje/KulturSandgrundsuddenTurismVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare