Hoppa till huvudinnehållet

Rekordår för Länsförsäkringar Värmland

Publicerad:
Ulrika Obstfelder Peterson, vd, Länsförsäkringar Värmland
Ulrika Obstfelder Peterson, vd, Länsförsäkringar Värmland Foto: Tommy Andersson

Länsförsäkringar Värmland redovisar återigen ett rekordår. Totalt hamnar rörelseresultatet för 2020 på 459,3 miljoner kronor före avsättning till återbäring.

– Det känns självklart fantastiskt kul att vi står starka även under ett år med en pandemi som inneburit många utmaningar, både för oss och våra kunder, säger företagets vd, Ulrika Obstfelder Peterson, i ett pressutskick.

Länsförsäkringar Värmland hade på onsdagen bolagsstämma och där redovisades det positiva resultatet.

Den försäkringstekniska delen av resultatet uppgick till 143,4 miljoner kronor före avsättning till återbäring, det starkaste försäkringstekniska resultatet i bolagets historia. Värdeutvecklingen på placeringskapitalet blev 310 miljoner kronor och sammanlagt uppgick koncernens resultat till 459,3 miljoner kronor före bokslutsdispositioner, skatt och avsättning till återbäring.

– Vi hade färre skador totalt sett och betydligt färre storskador än 2019, vilket givetvis påverkade resultatet i rätt riktning. Samtidigt ökade vi försäljningen och förbättrade effektiviteten i bolaget inom flera områden och jag kan inte nog tacka våra medarbetare för det fantastiska arbete de gör varje dag, säger Ulrika Obstfelder Peterson.

De goda siffrorna ger även möjlighet till att dela ut återbäring till sina drygt 90 000 värmländska sakförsäkringskunder. Sammanlagt får kunderna dela på 60 miljoner kronor. Pengarna kommer att betalas ut i oktober.

– Återbäringen har tidigare bidragit till fler kunder och ökat engagemang, vilket i sin tur stärkt bolaget. Det har också skapat en intern stolthet i bolaget. Våra medarbetare arbetar för kundernas bästa varje dag och när vi då kan leverera på ett sätt som gör att vi kan lämna tillbaka pengar till våra kunder, tillika våra ägare, känns det oerhört kul för oss i styrelsen att fatta ett sådant beslut, säger styrelseordföranden Eva Julin Dombrowe.

Vid bolagsstämman omvaldes även Eva Julin Dombrowe till styrelsens ordförande och Jacob Larsson till vice ordförande.

Artikeltaggar

Eva Julin DombroweLänsförsäkringarNäringslivUlrika Obstfelder PetersonVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.