Hoppa till huvudinnehållet

Europamästare kör EM för Hedström: ”Känns som att komma hem”

Publicerad:
Anton Marklund tar plats i en Volkswagen hos Hedström motorsport.
Anton Marklund tar plats i en Volkswagen hos Hedström motorsport. Foto: Hedström motorsport

Tidigare Europamästaren Anton Marklund ska köra hela EM för Torsbyteamet Hedström motorsport.

Därmed är årets EM-uppställning komplett och består också av Dan Öberg och Peter Hedström som kör premiären i Höljes VM-tävling i början av juli.

Anton Marklund förstärker med start redan vid RallyX Nordic i Höljes den 13-16 maj.

– Planen var från början att köra de två inledande VM-deltävlingarna i Norge och Sverige, men efter en del fundering så blev siktet i stället inställt på att försöka gå för EM-seger i Höljes. Anton har mycket erfarenhet och data från bilarna. Vi har haft kontakt under en längre tid för att hitta på något tillsammans, säger Peter Hedström.

Marklund kör den Volkswagen Polo han själv varit med och utvecklat hos Marklund motorsport och tagit guld (2017) och silver (2018) i EM med.

28-åringen från Boliden kommer närmast från dubbla VM-säsonger i en Renault Mégane supercar med GCK motorsport och tog flera pallplatser.

– Man blir nästan lite nostalgisk, det känns som att komma hem igen, jag har ju lagt så enormt mycket testvarv i de här bilarna när vi utvecklade dom, säger Anton Marklund, som avverkade åtskilliga testvarv under ett endagstest i Höljes förra helgen.

RallyX Nordic två inledande tävlingar på nordjylländska Nysumbanen körs nu i helgen, den 1 och 2 maj, med Anders Michalak och Lars Andersson representerande Hedström motorsport. Marklund väljer att i stället köra att antal testdagar.

Artikeltaggar

Anton MarklundHedströms MotorsportPeter HedströmRallycrossRallycross-EM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.