Hoppa till huvudinnehållet

Siktas mot klassiskt långlopp efter ny styrkeuppvisning

Publicerad:
Maestro Crowe imponerade på nytt under onsdagskvällen.
Maestro Crowe imponerade på nytt under onsdagskvällen. Foto: Malin Albinsson

Det blev en favoritbetonad V86-omgång på Solvalla och Åby under onsdagskvällen.

Den vinnare som imponerade mest var Maestro Crowe som Johan Untersteiner nu siktar på att starta i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen.

Maestro Crowe startade i den första avdelningen och han bjöd på en ny styrkeuppvisning. Han hängde i tredjespår ett drygt varv innan han kom fram utvändigt om ledande Fabulous Ixi. Körande Anders Schillström valde att svara ledningen men det spelade ingen roll för Johan Untersteiners häst. I den sista kurvan övertog Maestro Crowe ledningen och vann hur enkelt som helst. Maestro Crowe från startvolten i Harper Hanovers lopp kommer att tillhöra favoriterna där.

– Det klart att det är ett helt annat motstånd och att det blir bra mycket tuffare, men om vi någon gång ska prova så är det väl nu när vi står start. Min tanke har hela tiden varit att köra barfota runt om i Harper Hanovers lopp. Det är en liten chansning, men det måste till och framför allt måste han komma upp i fart om vi ska kunna vinna det loppet, berättade Untersteiner.

Han tog en dubbel inom V86 på Åby. Den andra segern kom med Barbaro As från spets i V86-5 före Master Sea.

Dubbel för Jepson

Carl Johan Jepson fick nöja sig med en andraplats där men före V86-spelet vann han två lopp på Åby. De vinsterna kom med Harry M.G. och Nanny's Girl som båda vann från spets i snabba avslutningar.

Björn Goop avslutade V86-omgången tillsammans med Okira Bo som tränas av Sibylle Tinter.

I ett lopp med endast sex treåringar till start tog Okira Bo ledningen och när Goop fick bestämma tempot blev det en lätt seger efter ett ryck i den sista kurvan.

I V86-2 blev det också spetsseger. Ulf Ohlsson körde Sofies Case till ledningen och vinsten blev säker före favoriten Barboletta, som Björn Goop körde fram utvändigt med varvet från mål.

Skärpte sig till loppet

En ny andraplats för Goop blev det i den fjärde avdelningen. Alessandro Gocciadoro-tränade Balla You S.M. galopperade hejdlöst i uppvärmningen men i loppet skötte hon sig. Efter ett lopp i andra par utvändigt avslutade hon rappt men fick inte tag på spetsvinnande Call to the Bar.

Vissa av hästarna i Gocciadoros Solvallafilial är väldigt bra för sin klass. Förra veckan var det Benedetto O.P. som imponerade stort och den här veckan var det Amornero Rocs tur. Hon tog hand om ledningen utan problem och vann lätt på tiden 11,0 över kort distans. Bakom Amornero Roc avslutade Zaffiro Roc vasst för Björn Goop till tredjeplatsen.

Före V86-loppen slutade Goop tvåa med Red Rock Booze och Tom Horpestad femma med Miss Åslanda.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopCarl Johan JepsonSolvallaTom HorpestadTravUlf OhlssonV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.