FBK:s guldhjälte känslosam – avslutar som dansk mästare: ”Vemod och glädje”

Publicerad:
Christopher Nihlstorp i Färjestadtröjan under guldsäsongen 2011. Foto: Mikael Lindblom

Rungsted blev på tisdagskvällen danska mästare i ishockey, och för lagets målvakt, tidigare FBK-stjärnan Christopher Nihlstorp, var det karriärens sista match.

37-årige Nihlstorp blev svensk mästare med Färjestad 2011, och tog även SM-guld med Växjö några år senare. I karriären har han även vunnit AHL och Calder Cup med Texas Stars.

Nu stänger han sitt cv som ishockeymålvakt med att kunna titulera sig dansk mästare.

På ligans hemsida berättar en emotionell guldmålvakt om de tudelade känslorna, när konfettiregnet börjat lägga sig.

– Det är många känslor just nu. Det är vemodigt att spela sin sista match samtidigt som jag känner en enorm glädje att ha vunnit det här mästerskapet. Det är ju därför man spelar hockey, för att vinna, säger han på hemsidan.

Till danska TV2 Sport sa Nihlstorp med tårar i ögonen, att matchen var hans sista som elitmålvakt.

– Det var min sista match. Jag slutar nu och det är ett väldigt bra sätt att sluta på.

”Ny upplevelse”

Säsongen i Rungsted var Nihlstorps första i den danska ligan. Han kom till klubben efter att bästa kompisen Mattias Persson lyckats locka honom till att avsluta karriären i Danmark.

– Vi har liksom inte spelat tillsamman sedan vi var 18-19 år, och nu uppstod chansen, säger han till ligans hemsida. Nu står jag här med 25 nya kompisar och en guldhjälm. Det har varit så fint att spela i Rungsted, och den danska ligan har varit en ny utmaning för mig. Ishockeyn är mycket öppen och offensiv och som målvakt har du riktigt mycket att göra. Det har varit en ny upplevelse för mig.

Enligt Kvällsposten ska Nihlstorp nu bli ny målvaktstränare i Malmö Redhawks.

Artikeltaggar

Christopher NihlstorpFärjestad BK HerrIshockeySHLVäxjö Lakers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare