KF-protokollen: Bengt Berg (V) accepterar nytt beslut i väntan på dom

Publicerad:
Bengt Berg accepterar kommunfullmäktiges nya beslut i väntan på förvaltningsrättens dom. Foto: Morgan Bäckvall

Efter ett långt kommunfullmäktige i Torsby har nytt beslut kommit: man upphäver det gamla beslutet från december som omjusterades i efterhand och som anmälts till förvaltningsrätten.

Tre politiker: Bengt Berg (V), Lillemor Wass-Ronge (M) och Roger Larsson (KD), har överklagat till kammarrätten.

Anledning: kommunfullmäktiges protokoll hade omjusterats i efterhand på grund av en felskrivning, enligt vad kommunfullmäktiges ordförande Zenita Bäck sagt till NWT tidigare.

Lösningen blev att ta upp ärendet på kommunstyrelsen igen som föreslog fem punkter till kommunfullmäktige och som även blev fullmäktiges beslut, som skedde digitalt under måndagskvällen.

Bengt Berg (V): ”Justerat KF-protokoll har ändrats i efterhand”Justerade om protokoll – nu backar Torsby kommun

Bland annat upphävs kommunfullmäktiges beslut från 14 december, man antar riktlinjer avseende andre vice ordförande i olika nämnder: det vill säga uppdrag som följer posten som oppositionsråd och som nu innehas av Ronnie Walfridsson (M) på 20 procents arvode.

– Kommunfullmäktige antog kommunstyrelsens förslag på alla fem punkterna, säger kommunfullmäktiges ordförande Zenita Bäck.

– Jag vill inte kalla det för felskrivning, utan för ett annat beslut. Men man kan ju inte hålla på i evigheter med en sådan här fråga. Överklagan i förvaltningsrätten har vi inte fått svar på än. Så tills vidare är det det här som gäller, säger Bengt Berg.

– Man kan inte vara som en trana som halvårsvis går och rotar i dyn, avslutar han.

Artikeltaggar

Bengt BergPolitikRonnie WalfridssonTorsbyTorsby kommunZenitha Bäck

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare