Hoppa till huvudinnehållet

Vårsalongen landar i Sunne med över 20 konstnärer

Publicerad:
Gerd Göran, Dr Crix och Karolina Nolin är tre av de 20-talet medverkande konstnärerna i årets vårsalong.
Gerd Göran, Dr Crix och Karolina Nolin är tre av de 20-talet medverkande konstnärerna i årets vårsalong.

Värmlands konstförenings vårsalong ställdes in i fjol, med kort varsel, men årets upplaga ska bli av och det är i Sunne det händer.

Den 1 maj öppnar vårsalongen i Sundsbergs gårds konsthall.

På vårsalongen medverkar varje år särskilt inbjudna konstnärer, alla medlemmar i yrkessammanslutningen Värmlands konstnärsförbund. Vårsalongen arrangeras av konstnärsförbundets vänförening Värmlands konstförening i Värmland, eller på en plats nära Värmland.

Förra året var tanken att salongen skulle hållas i Wadköping i Örebro. Då tvingades dock föreningen ställa in salongen och när 2021 års Vårsalong sätts upp, är det på Sundsbergs gård i Sunne.

Vårsalongen pågår där från 1 till 30 maj, och anordnas i samarbete med föreningen Sundsbergs gårds vänner.

Över 20 deltagare

Totalt medverkar drygt tjugo konstnärer, bosatta i eller bördiga från Värmland. De visar måleri, grafik, teckning, collage, foto och skulptur och alla verk är till salu, berättar konstföreningen i en pressinbjudan.

Bland utställarna kan nämnas Gerd Göran, Hällefors, Jonas Holmström, Karlstad, Karolina Nolin, Karlstad, Marie Rönnberg, Östra Ämtervik, och Cristoffer Karlsson (Dr Crix), Karlstad.

"Jag är bara i början på det jag vill upptäcka”

Artikeltaggar

KarlstadKonstKonstnärKonstverkNöje/KulturSundsbergs gårdSundsbergs gårds vännerSunneUtställningarVärmlands konstföreningVärmlands konstnärsförbundVärmlands länVårsalong

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.