Hoppa till huvudinnehållet

Kristina Larsson bakom en rejäl V64-skräll

Publicerad:
Lysjö Wilda ordnade en rejäl överraskning när hon vann V64-3 under måndagskvällen.
Lysjö Wilda ordnade en rejäl överraskning när hon vann V64-3 under måndagskvällen. Foto: Lennart Kihlman

Det blev en omöjlig V64-rad på Färjestad under måndagskvällen där ingen spelare hittade samtliga vinnare.

I kallblodsloppet skrällde det rejält när Kristina Larsson-tränade Lysjö Wilda vann till oddset 53,70.

– Otroligt kul, det bara bubblar inombords, kommenterande Larsson.

Lysjö Wilda hade inte startat sedan den 1 februari men hon kom väl förberedd till den här starten. Från ett femtespår på tillägg öppnade hon så snabbt att hon var i ledningen efter 150 meter.

I den positionen fick körande Magnus Jakobsson dämpa tempot efter den snabba öppningen och Lysjö Wilda kom till det första varvet på 29,0. Runt den sista kurvan kunde Jakobsson bevaka Valle Borka i ryggen för att sedan sticka undan och vinna knappt men säkert före S.K.'s Ariel.

– Det var tänkt att hon skulle ha startat i Bollnäs men då fick jag nackspärr så vi kunde inte åka. Lysjö Wilda har varit jättepigg hemma i träningen och varit väldigt fin. Jag sa till Magnus att han kunde försöka köra till ledningen och den här segern var väldigt rolig, säger Kristina Larsson.

Hon är mest känd som uppfödare till Butterfly Flip och på hennes träningslista finns det fem hästar som alla är kallblod.

Tö inledde med seger

I kallblodsloppet som kördes innan V64-spelet blev det värmländsk seger genom Olle Nilsson-trände Tö som kördes av Peter Strömberg. Efter ett lopp i andra par utvändigt kunde Strömberg köra rakt fram i andraspår på den sista långsidan och Tö, som gjorde sin första start, visade fin uppfattning när hon vann med knapp marginal före Mjölner Balder.

V64-omgången inleddes med en rejäl överraskning när Ole Johan Östre vann med Princess Carmody.

Efter strykningen på Cobbys Nana kort före start blev Listas Marion favorit och hon tog hand om ledningen. På den första långsidan fick hon en tryckare av Alfredo Sauce, som efter en kort stund i hennes rygg gick ut utvändigt igen. Därmed fick Princess Carmody andra par utvändigt. Alfredo Sauce gjorde ett topplopp men Princess Carmody avgjorde med lätthet.

Östre hade ytterligare en seger på gaffeln men för andra starten i rad galopperade Centurion B. med segerchans 300 kvar. 150 meter innan hade favoriten Lampard galopperat i ledningen och när även Kadabra Dream galopperade på upploppet kunde Broadway Fraizer vinna lätt för Kent P Gustavsson.

Rusade i spets

I V64-4 blev det rejäl överpace när Mysterious Lucifer rusade i spets och kom till det första varvet på 10,0. Det tempot gynnade First Date, som med sin tränare Marie Andersson vann före Redfield med Per Nilsson.

André Eklundh tog en dubbelseger. Innan V64-spelet vann han från spets med Ian Wright. Till samma position kom han med Zacapa Grif och trots press av Edmund under loppet kunde de hålla undan för Great Winner till slut.

Vi mer eller mindre lovade fartfest V64-4 och så blev det också när Maze Runner kom till det första varvet på 10,8. Vi trodde att vår spik Sahara Peyote skulle komma till ledningen men nu rundade han fältet från tredje par utvändigt i stället och vann på tiden 11,0 före jätteskrällarna Rapido va Bene och Macho Look.

Artikeltaggar

FärjestadstravetKent P GustavssonKristina LarssonMagnus JakobssonPeter StrömbergTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.