Hoppa till huvudinnehållet

Hämtmålet ska stötta kämpande restauranger

Publicerad:
Reporter Morgan Bäckvall
Morgan Bäckvall
morgan.backvall@nwt.se
Medlemsföretagen i näringslivsföreningen iTorsby stöttar lokala restauranger.
Medlemsföretagen i näringslivsföreningen iTorsby stöttar lokala restauranger. Foto: iTorsby

Det har varit kämpigt för de som driver restauranger i Torsby kommun. Det erfar näringslivsföreningen iTorsby som nu tar krafttag genom kampanjen Hämtmålet. Den går ut på att medlemmar stöttar medlemmar.

Just nu pågår kampanjen Hämtmålet där medlemmarna i näringslivsföreningen iTorsby stöttar andra medlemmar genom att köpa hämtmat.

– Kampanjen pågår för fullt och håller på till sista maj. Vi hade lite över 3 000 kuponger och vi har sålt alla kupongerna. De är i omlopp redan, säger André Liljemark, projektledare för iTorsby.

Varje kupongs värde är 80 kronor, iTorsbys medlemmar betalar 40 kronor, men restaurangerna fakturerar iTorsby för kupongens värde.

André Liljemark, iTorsby.
André Liljemark, iTorsby. Foto: Morgan Bäckvall

– Vi har förstått hur oerhört uppskattat det här är. Det här är nytt. Vi gjorde tidigare Torsbylunchen. Vi vill ju att man ska hämta mat, för vi förstår vilket enormt tapp det är för framförallt lunchrestaurangerna, säger André Liljemark.

iTorsby räknar med att kampanjen genererar 250 000 kronor tillbaka till restaurangnäringen i kommunen.

– Man får även sitta och äta på restaurangerna, det har de fått bestämma helt själva.

Artikeltaggar

André LiljemarkHandeliTorsbyTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.