Strong de la Hoya fick sin revansch

Publicerad:
Strong de la Hoya felade nyligen bort en trolig seger på Åby men under söndagen vann han V4-1 med Anders Elehn. Foto: Lennart Kihlman

Nordliga iskalla vindar svepte igår in över Premiären på Mörtebol i Åmål som igår arrangerade en breddsportdag. Det var också premiär för juniorchansen, en rikstäckande serietävling för kuskar upp till 18 år.

Travrike arrangerar i samma lopp en tävling för kuskar mellan 16-25 år allt för att ge våra unga talanger möjligheten att köra. Juniorloppen körs utan totospel. Gårdagens två första lopp var juniorlopp och årets första vinnare på Mörtebol var 20-årige David Grunnman, som till vardags är lärling hos Jörgen Westholm. Med Queen Av York tog han tidigt ledningen och höll sedan säkert undan till seger i sin första start i Åmål. Andra Juniorloppet gick till Prima Kaiser och Paw Mahony som tidigt var i ledningen för att vinna lätt. Här var junioren Frida Johansson trea med C.C Boy.

Vann två av två

På streckspelen blev inte oväntat norske Stian Eilefsen som blev framgångsrikast då han blev Mr 100 procent då han vann med båda sina uppsittningar Faks Odin N.O. och Kimberlee Dotcom.

Med storfavoriten både på V5 och V4 Faks Odin N.O. var det mest dramatiska när Eilefsen drog på sig en omstart och när omstartsignalen ljöd igen trodde han att han orsakat den också och var på väg av banan, men som tur var för Stian fick Faks Odin N.O. starta.

När Faks Odin Lite turligt kom till ledningen varvet kvar blev det spel mot ett mål sista varvet för Eilefsens fine fyraåring som ägs av Per Oleg Midtfjeld.

Med Kimberlee Dotcom blev det samma segerrecept då de tidigt var i ledningen och sedan var Eilefsens treåring omutlig och vann lätt.

Fick full utdelning

V5-2, som också var V4 final, gick till tioårige kämpen Yippie Chic och Per Nilsson som fick en fin resa i tredje ytter och spurtade som vanligt vasst och den här gången fick Yippie Chic full utdelning. Det såg ut som Yippie Chic körde på Sukpoint C.C. när han gick ut 500 kvar men domarna som tittade länge på situationen friade Yippie Chic och de fick medhåll av Kristian Lindberg bakom Sukpoint C.C.

– Vi kom fort och fick gå ut i fjärdespår för att inte köra upp i deras vagn. Sukpoint C.C. felade sedan när jag skulle backa ner honom då vi touchade Yippie Chics vagn.

Wilhelm Tell och Kent P Gustavsson avlade sitt maiden i V5-4 då de tog ledningen men överflyglades varvet kvar av Seaside Future och Jan Silvèn som drog undan i stor ledning på slutvarvet och såg ut att ha avgjort loppet, när en galopp i sista kurvan ödelade segerchansen. Wilhelm Tell kunde återta ledningen och hålla undan för Zim Sala Bim som blev riktigt närgången sista biten.

I V5- finalen blev det hårdkörning första varvet som gick på för dagen. snabba 13,5. I draget satt Hans Crebas och myste bakom O.M.Gemma, som på slutvarvet anföll och tog eftermiddagens mest överlägsna seger.

Åkte halv fem

I montèloppet blev det hemmaseger då Smekeröds Bazinga bara var bäst i loppet då han fick vandra i dödens för att på slutvarvet ta över taktpinnen och vinna lätt för Josefin Ivehag. Tvåa var Thebigbangtheory och Stephanie J Werder från Jägersro.

– Jag fick åka halv fem i morse för att komma i tid till Åmål berättade Stephanie. Snacka om intresse. Thebigbangtheory har stått i över 100 gånger pengarna de senaste tre starterna så Stephanie var väl värd framgången.

Artikeltaggar

MörtebolTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare