Hoppa till huvudinnehållet

Björn Goop dominerade stort på Solvalla

Publicerad:
Björn Goop tog en fyrling på Solvalla under söndagen.
Björn Goop tog en fyrling på Solvalla under söndagen. Foto: Lisa Olaison

En hel del värmlänningar provade lyckan under Solvallas GS-75 tävlingar som dominerades av Björn Goop som vann fyra lopp inom den spelformen.

Tre hästar från det egna stallet och en häst tränad av Alessandro Gocciadoro fick nämligen segerdefilera under söndagseftermiddagen.

Goop inledde med storfavoriten The Primerose som från springspår tidigt satt i spets. Från den positionen blev det en säker seger sedan Björn fått köra första kilometern i 17-tempo och hade därför gott om krafter på upploppet. I det loppet blev Per Ludvig Nilsén fyra med 152-oddsaren Highland Sisu efter en invändig löpning.

Björn andra seger kom som lånekusk med Alpago W som tvingades ner under tiotempo i inledningen för att försvara spetsen i kamp med Jörgen Westholms Infinite Knight. När väl spetskampen var klar blev det lugnare tempo och Goop vann säkert med Jörgens häst som tvåa från vinnarhållet.

Vann båda DD-loppen

Först var det Galant Sisu som spetsade från spår sex bakom vingen och vann med två längder före Frode Larsens Bianca Sisa körd av Tom Horpestad.

Short In Cash bjöds ett perfekt lopp i andra utvändigt bakom Global Undecided. När sedan den sistnämnde tog över i slutböjen för att sedan galopperade kunde Goop finåka på upploppet fram till eftermiddagens fjärde seger.

Vi kunde också notera att Tom Horpestad blev trea med egentränade Flash Gordon Sisu i ett GS-75 lopp där Reijo Liljendals Perpetuate var i en klass för sig med Örjan Kihlström.

Tredjeplats för Livh

Carl Johan Jepson blev i ett ramlopp tvåa med Fredrik Wallins Västerbo Cookie som tog sig en rejäl galopp i första kurvan men visade i sin debut hög klass efter en fin upphämtning.

Göran Livh fick chansen på GS-75 med Håkan Anderssons Enjoy´s Top Gun och tackade för förtroendet med att bli trea i ett lopp som vanns av Firebird Scoop.

I kallblodsloppet blev det dött lopp mellan Björlifanner körd och tränad av Nathalie Blom som i sista steget hanns ifatt av Guli Rubin med Erik Adielsson. Nathalie blev dessutom i ett ramlopp tvåa med Midsummer Bråten tränad av Lars Inge Olsson.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonGS75Nathalie BlomPer Ludvig NilsenSolvallaTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.