Hoppa till huvudinnehållet

Klefbom opererad: "Undrar om det är värt det"

Publicerad:
Oscar Klefbom opererade en axel för en månad sedan.
Oscar Klefbom opererade en axel för en månad sedan. Foto: Håkan Strandman

Oscar Klefbom är fortfarande borta från NHL-isen.

Och frågan är om det blir en fortsättning för 27-åringen.

– När du gör en sådan här operation undrar du om det är värt det, säger han på en pressträff.

Oscar Klefboms vänstra axel har spökat under hela hans ishockeykarriär. Den här säsongen har 27-åringen från Hammarö inte spelat alls och för en månad sedan genomgick han en operation.

Klefbom, som spelar i NHL-klubben Edmonton, beskriver operationen som lyckad på en pressträff med nordamerikanska medier. Nu väntar en lång rehabilitering för backen som inte vet när – eller om – han kan vara tillbaka på isen.

– Det är det som är grejen... det är svårt att säga. Han (läkaren) säger att jag kan komma att spela igen, men det är alltid en risk. Vi kommer att se hur jag ligger till när rehabiliteringen går mot sitt slut, och det är dags att ta ett beslut. Det kommer att följas upp många gånger, säger Klefbom.

Livskvalitet prioriteras

Det råder ingen tvekan om att Klefbom vill tillbaka till isen. Trots axelsmärtorna under karriären har han varit en ledande spelare i Edmonton och det vill han fortsätta att vara.

Men det finns också parametrar att ha i åtanke.

– När det kommer till livskvalitet så tror jag att alla tycker att det är högsta prio. Du vill ha ett bra liv efter hockeyn också. Självklart vill jag spela igen. Jag har spelat med smärta och många andra spelare har också gjort det, men när det påverkar hur du sover eller hur du sätter på dina kläder så kom det till en punkt där jag ville ha operationen gjord, säger han.

"Mer än hockey"

Det har varit en mentalt prövande tid för Klefbom.

– Det har varit mentalt svårt att veta att man behöver opereras och att man inte är 100 procent säker om man kommer att kunna komma tillbaka och spela, eller hur livskvaliteten efter hockeykarriären blir. När du tänker på det så är livet mer än hockey. Men jag är uppenbarligen här för att jag älskar hockey och att spela i världens bästa liga var en dröm för mig när jag växte upp. Men hockey är en liten sak i livet om man ser det i stort.

Artikeltaggar

EdmontonIshockeyNHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.