Varning i Arvika

Ledare
PUBLICERAD:
Lars-Olof Gävert – ny partiledare för nytt parti.
Foto: Hans-Åke Henriksson

Ett nytt missnöjesparti har bildats i Arvika, Arvikapartiet, och de andra partierna har att se upp. Partiledaren är Lars-Olof Gävert, som blev känd när han avslöjade missförhållandena inom överförmyndarnämnden. Nu måste det bli mer öppenhet, säger han. Slutenheten och förstockningen är mest de regerande Socialdemokraternas fel, men den borgerliga oppositionen ger han inte så mycket för heller. De är alldeles för lama.

Det må vara hur det vill med den senare saken, men att Örebropartiets Markus Allard figurerar i bakgrunden är illavarslande. I Örebropolitiken har han skapat kaos och närmast trakasserar kommunanställda. Allard tillhörde Vänsterpartiets extrema flygel innan han blev utesluten därifrån, och marxist är han fortfarande. Än mer oroande är när han i VF säger att flera lokala partier är på gång i Värmland.

Framförallt borgerliga partier måste se upp och vakna från den slummer som kommit av att ha vant sig vid att ständigt vara i opposition.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.