Ett vårvin fyllt med stenrök, mineraler och svalkande smaker

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hur ofta hamnar furmint i ditt vinglas? Svaret blir troligtvis sällan eller aldrig. Då får det bli ändring, bums! För furmint är bumsgott.

Nya krispiga årgången av Sauska Tokaji Furmint är fylld med stenrök, mineraler och svalkande smaker av gula päron, pomerans, gröna äpplen och riven muskot. Ursprung är Ungern, där druvan furmint kommer ifrån. Den används fortfarande till det kända söta vinet Tokaj, men torrt vin på furmint är på frammarsch. Vi tackar för det och skruvar upp detta vårvin till grillade primörer med riven parmesan, fish & chips, räksallad, grekisk sallad eller grillspett med vit fisk, mycket citron och aioli. Ett ypperligt vår- och sommarvin helt enkelt.

Sauska Tokaji Furmint ligger i fast sortiment och finns i över 300 butiker.

Sauska Tokaji Furmint 2020

Vinet: Sauska Tokaji Furmint 2020

Nr: 2055, fast sortiment

Druvor: 100 % furmint

Pris: 119 kr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.