Hoppa till huvudinnehållet

Intagen slog ner kriminalvårdare

Publicerad:
Foto: Roger Gleisner

En intagen på anstalten har dömts för våld mot tjänsteman.

När kriminalvårdaren öppnade dörren till den intagna på Karlskogaanstalten överfölls han och knuffades till golvet av en intagen.

En annan intagen gick emellan och avbröt incidenten samt höll sin medintagna på avstånd tills kriminalvårdarens kollegor kom till platsen.

Den intagne som angrep vårdaren har medgett det inträffade, men hävdar att att han gjorde det i nödvärn då han trodde att vårdaren var arg eftersom en meningsskiljaktighet hade utspelat sig mellan dem båda.

Kriminalvårdaren bekräftade att den intagna varit upprörd och att han därför gått till avdelningen i syfte att lugna ner den intagna.

Nu har fallet avgjorts i Örebro tingsrätt. Tingsrätten dömde den intagna till skyldig för våld mot tjänsteman med påföljden fängelse i ytterligare en månad.

Han ska dessutom betala ett skadestånd till kriminalvårdaren på 5000 kronor samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlskogaKarlskogaanstaltenÖrebro tingsrättvåld mot tjänsteman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.