Hoppa till huvudinnehållet

Tog ett stort steg mot Elitloppet

Publicerad:
Milliondollarrhyme vid en tidigare start i Elitloppet.
Milliondollarrhyme vid en tidigare start i Elitloppet. Foto: Lena Emmoth

The Onions lopp var den sportsliga höjdaren vid onsdagens V86-omgång.

Loppet vanns av Milliondollarrhyme som därmed tog ett stort steg mot en plats i Elitloppet.

– Han var perfekt på alla sätt, berömde Fredrik B Larsson.

Millondollarrhyme gjorde en bra årsdebut som tvåa bakom Ecurie D. för två veckor sedan och nu kom den första segern för säsongen.

Ett avgörande moment var att loppets favorit Missle Hill tävlade med norskt huvudlag i stället för ett stängt och därmed tappade startsnabbhet. Det uppmärksammande Fredrik B Larsson och laddade för fullt och Millondollarrhyme tog ledningen.

Missle Hill kom upp på utsidan efter en bit men Milliondollarrhyme vann lätt på tiden 10,7.

– Det här var helt underbart. Hästen har fått tillbaka det rätta trycket och han var perfekt på alla sätt i dag. Tidigare har han lätt blivit het i ledningen men nu var han harmonisk. Kan han ha den här formen och jag kan slipa lite till är han helt klart en häst för Elitloppet, sa Larsson.

Goop i sjätte

Björn Goop vann den sjätte avdelningen med Juhani Partanen-tränade Max Håleryd.

Efter att Erv Zet och M.T.On Target duellerat klart om ledningen var Max Håleryd utvändigt om ledaren när fältet formerade sig. Från den positionen avgjorde Max Håleryd säkert till slut.

– En jättefin häst som är både stark och snabb. Nästa start blir på V75 den 1 maj, informerade Partanen.

Alessandro Gocciadoro har startat en filial som Solvallatränare och han startade två hästar i V86-omgången.

Benedetto O.P. kom med fina meriter då han hade nio vinster på 13 starter och han visade sig vara ett stort utropstecken. Efter en hård spetskamp mot Zolder As kom Benedetto O.P. till ledningen varvet från mål.

Från den stunden handlade loppet bara om en häst. Benedetto O.P. öppnade det första varvet på 09,9 och vann avstannande på 12,1 över kort distans.

– Det här gick fort... Hästen blev väldigt laddad av goggleshuvudlaget och han fungerade bättre när jag lät honom löpa på. Det var heller inte tomt i mål då jag hade tussarna kvar, berättade körande Andreas Lövdal.

I V86-2 startade den andra Gocciadoro-tränade hästen men för Zoara's Club blev det galopp direkt i starten. Galopp blev det även kort efter start för Danilo Brick, efter att han öppnat oväntat snabbt, och därmed kunde Big Shot ta hand om ledningen. I ett kortlopp fick Magnus A Djuse öppna det första varvet på långsamma 14,8 och Big Shot vann säkert före vasst spurtande The Lucky One.

V86-omgången inleddes med en favoritseger. Emoji avgjorde spetsstriden på några få steg tillsammans med Flemming Jensen och därmed var all dramatik i loppet som bortblåst och segern blev lätt.

Lemon Brodde trea

Innan V86-loppen på Solvalla blev det en tredjeplats för Erik Berglöf-tränade Lemon Brodde. Han kördes av Mikael J Andersson och efter ett lopp i rygg på den stort ledande Chiru höll han bra som trea. Den som spurtade förbi till slut var Easy Cash, som också är en väldigt bra häst för klassen.

Artikeltaggar

Björn GoopErik BerglöfJägersroMikael J AnderssonSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.