Vandringsled blir tillgänglighetsanpassad

Publicerad:
Arkivbild. Foto: Sanna Emanuelsson

Karlstad kommun kommer att tillgänglighetsanpassa den 1,8 kilometer långa vandringsleden runt Sandbäckstjärn vid Norra fältet.

– Vi vill att alla ska ha tillgång till Karlstads fina natur, oavsett förutsättningar och färdmedel. Det blir ett lyft för alla Karlstadsbor att utveckla en vandringsled som ligger så nära centrala Karlstad men speciellt värdefullt för de som är beroende av jämna underlag, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Kommunen kommer att jämna ut höjdskillnader och täcka leden med stenmjöl eftersom det är lätt att ta sig fram på med rullstol, rullator och barnvagn. Arbetet började i torsdags och beräknas bli klart nu under våren.

Bryggorna runt Sandbäckstjärn kommer att renoveras och det kommer även att bli ett antal grillplatser.

– Alla fyra bryggor kommer att renoveras i samråd med sportfiskarna. Räckena blir låga så det går att sitta ner och kasta. På så sätt kan alla fiska som vill, så länge de har fiskekort vill säga, säger projektledaren Hans Forsgren på kommunens enhet skog och friluftsliv.

Artikeltaggar

Djur och naturHenrik LanderKarlstadSandbäcken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare