46-årig man spårlöst försvunnen - familjen vädjar om hjälp

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Han kände sig dålig och lämnade jobbet vid lunchtid.
Sedan dess är den 46-årige Karlstadsbon spårlöst försvunnen.
– Den sista iakttagelsen är gjord av en kollega, säger polisens utredare Rikard Ellström.

När 46-åringen åkte till jobbet i sin svarta Mitsubishi Outlander på måndagsmorgonen var allt som vanligt och han sa hejdå till sin familj i bostaden i Karlstad.

Men strax innan lunch började han känna sig hängig och meddelade kollegorna på företaget på Örsholmen i Karlstad att han skulle åka hem.

Det är sista livstecknet från honom.

Kontrollerat mobilmaster

När han fortfarande inte kommit hem på måndagskvällen valde hans fru att kontakta polisen och på tisdagseftermiddagen valde de att gå ut med en efterlysning.

– Polisen har varit och kollat vid alla ställen som skulle kunna vara aktuella och där finns det inga spår efter honom, säger 46-åringens fru.

Polisen har även kontrollerat mobilmaster för att se om mannens telefon kopplat upp sig på något specifikt ställe, men i nuläget tyder inget på att han har lämnat Karlstad.

– Nej, det gör det inte, säger Rikard Ellström.

Ingen misstanke om brott

Det finns inte någon känd sjukdomsbild. Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med händelsen.

– Nu bearbetar vi de eventuella tips som kommer in, men det är ingen aktiv sökinsats som pågår, säger Rikard Ellström.

Mannen färdades troligtvis i en svart Mitsubishi Outlander med registreringsnummer HOP 509.

Han har blont kort hår, är cirka 176 centimeter lång och väger cirka 90 kilo. Vid försvinnandet var han klädd i tunn grön dunjacka, jeans och gymnastikskor enligt uppgifter till Missing People.

Om någon tror sig ha sett honom efter att han lämnade sitt arbete eller har andra uppgifter som kan hjälpa polisen att komma i kontakt med honom vill polisen få kontakt med den personen.

Polisen nås via tipstelefon på 114 14 eller vid akut läge på 112..

På onsdagsmorgonen hade polisen fortfarande inga spår efter honom.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.