Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Visit Sweden – bara under pandemin

Publicerad:
I ett land med stort behov av fler och bättre faktiska vägar är det lätt att läsaren bli besviken. Särskilt om också vägarna till nästa jobb är fulla av hål och sprickor, skriver Byrån.
I ett land med stort behov av fler och bättre faktiska vägar är det lätt att läsaren bli besviken. Särskilt om också vägarna till nästa jobb är fulla av hål och sprickor, skriver Byrån. Foto: Bertil Ericson / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Därför är det både klokt och uppfriskande med kommuner som försöker plocka lågt hängande frukter, skriver Byrån.

Det ser ut att bli ytterligare en semesterperiod med begränsade möjligheter att åka utomlands, och därmed får Sverige stå värd för fler svenska turister än vanligt. Statliga Visit Sweden får därför ännu mer pengar för sin särskilda svemestersatsning.

Byrån anser det aningen märkligt att ett bolag som jobbar med att marknadsföra Sverige som semestermål ska ha en särskild satsning för att – marknadsföra Sverige som semestermål.

Lägst kostnad för nästa lägst punkt

Det tycks höra till kommuners natur att eftersträva olika utmärkelser. Risken är dock att mycket pengar går till själva utmärkelsearbetet istället för kärnuppgifterna, och därför är det både klokt och uppfriskande med kommuner som försöker plocka lågt hängande frukter.

Här kan Sölvesborg ses som föregångare, efter att kommunen nyligen utmanat Kristianstad om att ha Sveriges lägsta punkt. Efter mätning blev det visserligen förlust för Sölvesborg, men kanske har utmaningen inspirerat fler kommuner att söka framgång med sina naturliga tillgångar.

Vägen är målet

Politiker bygger gärna metaforiska vägar till diverse mål. Senast hade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) en debattartikel i Aftonbladet (13/4) med rubriken ”Nu bygger vi fler vägar till nästa jobb”.

Men det gäller att passa sig. I ett land med stort behov av fler och bättre faktiska vägar är det lätt att läsaren bli besviken. Särskilt om också vägarna till nästa jobb är fulla av hål och sprickor. Sensmoralen blir således att börja med vägarna, för annars leder de ingenstans.

Polisen i otakt med tiden

En man som har haft en stroke och därför fått ett mindre synbortfall får inte ha kvar sina jaktvapen, efter att Polisen drivit frågan till kammarrätten.

Byrån ser det som ett tydligt ställningstagande från Polisen, att den minsann inte tänker delta i jägareförbundens och Naturvårdsverkets ansträngningar för att göra jakt tillgänglig för fler. Om en mindre synnedsättning ger ett sådant utfall, vad har då inte enögda eller funkispersoner att vänta?

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

AftonbladetBubbel från ByrånEva NordmarkJägareförbundetJaktKristianstadNaturvårdsverketPolisenSemesterSigneratSölvesborgVägarVisit Sweden