Banken satsar på vårstädning med hjälp av föreningslivet

Publicerad:
Sunne ska vårstädas, liksom Sysslebäck och Ambjörby. Foto: Åsa Eneljung

Nu ska det bli rent och snyggt i Sunne, Sysslebäck och Ambjörby. Under lördag och söndag ska det lokala föreningslivet städa olika områden. De får ersättning med stöd av en lokal bank och lokala företag.

Under kommande lördag och söndag kommer 15 lokala idrottsföreningar att delta i en stor vårstädninig.

Bakom initiativet ligger Fryksdalens sparbank som gör satsningen tillsammans med kampanjen Städa Sverige, idrottens egen miljöorganisation.

Under lördagen är det Sunne och kyrkbyarna omkring som städas. På söndag är turen kommen till Sysslebäck och Ambjörby.

– Det är ungdomarna i det lokala föreningslivet som kommer att göra en områdesstädning under en dag och får en ersättning för sitt arbete. Det här är möjligt tack vara ett samarbete med flera lokala företag och Sunne och Torsby kommuner, säger Anders Bäckman som är vd på Fryksdalens Sparbank.

Den stora vårstädningen började som en idé från en medarbetare på banken som ett förslag på aktivitet för att stärka bankens hållbarhetsarbete.

I sundet i Sunne kommer en dykstädning genomföras under lördagen med hjälp av dykare från Sunne och Karlstad. Det finns möjlighet att prova på magnetfiske vid Frejakajen i Sunne och vid Sundhultsbron i Sysslebäck under respektive städdag på orterna, meddelar Fryksdalens sparbank i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

CoopDriconeqFastighetsbyrån ABFryksdalens sparbankHelmiaLions club SunneMoelvenNäckåns EnergiNyheterOptipackPrimeBlade Sweden ABRottneros brukSunne kommunTorsby kommunTuabVildmark i Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare