Hoppa till huvudinnehållet

Malin prisas för sin coronabok

Publicerad:
Malin Edgren har samlat hundra Karlstadsbors upplevelser av att leva i en pandemi. Nu prisas hon för boken ”Hundra röster om corona”.
Malin Edgren har samlat hundra Karlstadsbors upplevelser av att leva i en pandemi. Nu prisas hon för boken ”Hundra röster om corona”. Foto: Helena Christerdotter

Karlstadsförfattaren Malin Edgren har fått pris för sin bok Hundra röster om corona.

Malin Edgren blir först ut att få ett kulturpris som Socialdemokraterna i Värmland instiftat.

Kulturpristagaren får 5000 kronor och priset ska gå till en person som ”genom kulturella uttryck stärkt värmländsk kultur samt främjat jämlikhet, mångfald eller hållbarhet”.

Brett engagemang

Malin Edgren utsågs till kulturpristagare vid partiets distriktskongress under lördagen. Så här motiveras priset på Socialdemokraterna i Värmlands hemsida:

”Malin tilldelas priset för sitt breda samhällsengagemang och hennes senaste bok om att samla folks tankar och upplevelser av coronapandemin. Hundra röster om corona är ett minnesdokument från ett lokalsamhälle som kommer att ingå i det utvärderande arbete i landet när vi har pandemin i backspegeln.”

”En röst åt hela samhället”

I boken lyfter Malin Edgren fram hundra Karlstadsbor som får berätta om sitt liv under pandemin.

Hon är glad och tacksam över att hennes arbete med boken lyfts fram.

– Jag är otroligt stolt och rörd över det här! Det har varit viktigt i coronaprojektet att ge röst åt hela samhället, även dem vars berättelse ingen frågar efter. På så vis tecknar minnesboken en helhetsbild. Att mitt arbete i detta, och tidigare projekt, uppmärksammas är ett fint erkännande!

Förutom genom boken kan berättelserna upplevas genom att Malin Edgren läser texter ur boken på Facebook och Youtube varje vardag, med hashtagg #coronatankarfördagen.

Malin har samlat hundra röster om coronaHögaktuellt boksläpp - i motvind

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstadLitteraturMalin EdgrenPandemiPolitikSocialdemokraternaVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.