Insändare: Miljöopportunism slår mot Värmlands landsbygd

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Sofia Bergström
Livsluften för ett politiskt parti har blivit att i svepande ordalag hänvisa till ”miljöskäl” och därigenom skrämma befolkningen (och väljare!) att okritiskt svälja vilka idéer som helst.

Att dessa lyckas framföras som en god avsikt och, beträffande vindkraften, inte framstår som vad de är; en gyllene möjlighet för utländska investerare att flytta sina staters miljöproblem till de blåögda svenskarna, dessutom med allehanda bidrag. Detta är den ohämmade vindkraftsutbyggnadens exploatering av en nästan orörd svensk och europeisk natur, den natur som verkligen kommer att bli ett ännu större behov för kommande generationer!

I norra Sverige subventioneras ”kundernas” serverhallar med i princip gratis el för att rättfärdiga den växande omvandlingen av natur till industriparker. Befolkning i Höljes, stå på er och kämpa emot en upprepning i Värmland!

Sedan vill man nu upphäva kommunvetot, det vill säga invånarnas egen möjlighet att påverka sin bygds framtid och sina möjligheter till långsiktig försörjning.

För ett skogslän som Värmland gäller det att se i vilken riktning ett antal åtgärder inom ett annat viktigt område, vårt bilägande, påverkas. Jättelika subventioner av elbilar betalas av skattebetalarna i just skogslän och landsbygdsområden utan att de i praktiken kan ta del av subventionerna. Bara den nyliga informationen om att exporten av var tredje, subventionerad elbil till en årlig förlust av 4-5 miljarder skattekronor för Sverige, är exempel på ogenomtänkta konsekvenser av föregivna miljöåtgärder.

Vad får vi till våra transportbehov? Rekordhöjda fordonsskatter!

Istället, vilka åtgärder torgför man? Plastpåseskatten, miljömässigt totalt onödig i vår del av världen (nedskräpningen av havet händer inte här), och den föregivna skatteintäkten blev en bråkdel.

ROT-avdraget för reparation av vitvaror? Vad betydde det?

Nej, dessvärre är just många av de här åtgärderna just livsluften för de här politikerna för att kunna behålla sina fördelar. De som granskar detta inför nästa val kommer sannolikt att genomskåda dimridåerna.

Cem

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.