Hoppa till huvudinnehållet

Enock drabbad av corona en match in i kvalserien: ”Mår bra i alla fall”

Publicerad:
"Jag tror det finns positiva aspekter också och jag väljer väl att se det positiva", säger Enock om att han och flertalet lagkamrater har drabbats av corona en match in i kvalserien.
"Jag tror det finns positiva aspekter också och jag väljer väl att se det positiva", säger Enock om att han och flertalet lagkamrater har drabbats av corona en match in i kvalserien. Foto: Marie Nordström/Flywood Studio

Kvalet till allsvenskan pausades i en vecka på torsdagen. Detta sedan Hugo Enock och ett flertal lagkamrater i Hudiksvall drabbats av corona.

– Jag mår bra i alla fall, jag är nästintill symptomfri, säger Enock.

”Inte varit så här jämn sedan J20 och A-lagsspel med Färjestad”

Hugo Enock missade onsdagens kvalseriepremiär på grund av en huvudskada, men var friskförklarad och redo inför fredagens andra omgång.

På torsdagseftermiddagen började karlskogingen dock känna att något var fel.

– Jag började känna lite värk i kroppen och vi hade två spelare som hade blivit sjuka under dagen. Eftersom vi skulle åka på fredagen fick jag ta ett snabbtest och det visade positivt, säger Enock.

När kvällen var kommen hade Hudiksvall flertalet positiva snabbtester. Hockeyettan tog då beslutet att pausa kvalserien i en vecka.

”Inte så farligt”

I stället för spel mot Nybro tog Enock ett "riktigt" coronatest på fredagen och även det visade positivt.

– Det har inte varit så farligt, som tur är. Det kändes mest som vanlig värk och det har man ju ändå. Vi har spelat många matcher på slutet, säger den skridskostarke backen.

– Men nu blir det ju en vecka i karantän och efter det 48 timmar till utan symptom. Men vi hade ju turen att spelschemat flyttades fram.

Sex matcher ska spelas och seriesegraren av de fyra lagen ersätter Väsby i hockeyallsvenskan.

Enocks lag premiärföll med 1–2 efter förlängning mot Troja/Ljungby. I nästa match, som alltså spelas på torsdag, väntar Nybro som pulveriserade Mariestad med 9–1 i första omgången.

– Jag hoppas att jag kan spela två–tre matcher, i alla fall. Man vet ju att det kan sätta sig på lungorna och är inte lungorna med kan hjärtat ta stryk. Vi får se lite, vad det sätter för sviter och hur man kommer tillbaka.

"Vi har chansen"

Viruset lär påverka fysiskt, men Enock hoppas att motgången även ska kunna ge en "knyta näven-effekt" i laget.

– Jag tror det finns positiva aspekter också och jag väljer väl att se det positiva. Jag tror verkligen att vi kommer sköta oss ännu bättre på isen när vi väl börjar spela igen. Vara ännu noggrannare. Göra det vi kommit överens om, inte tumma på något, och vara effektiva för att hålla energin och orken uppe.

– Vår grupp har bestämt sig för att ge allt och känner att vi har chansen. "Hudik" (kommunen) valde att börja renovera rinken inför det stundande slutspelet så vi tvingas åka till Söderhamn och spela också. Det är också tändvätska, att visa tacksamhet mot Söderhamns kommun för att de ställer upp för oss. Man får mycket energi av motgångarna – inom citationstecken.

Vad ska du hitta på för att fördriva tiden i karantänen då?

– Nu under helgen har jag tur, det är lite Formel 1 på tv och så. Det tar sina timmar det och sen lite tv-spel också och prata i telefon med morsan, farsan och lite kompisar. Det ska nog gå att fördriva tiden, jag är lättroad också, säger Enock och bjuder på ett skratt.

Har du någon favorit i Formel 1?

– Jag har ingen förare, men jag har McLaren som stall.

Fotnot: Enock har, än så länge, noterats för 15 poäng och +14 i plusminus på 41 matcher den här säsongen.

Artikeltaggar

HudiksvallHugo EnockIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.