Hoppa till huvudinnehållet

Efter förseningen: Björkdungens förskola renoveras

Publicerad:
Henrik Lander (C) och Niklas Wikström (L) framför arbetsområdet vid Björkdungens nya lokaler.
Henrik Lander (C) och Niklas Wikström (L) framför arbetsområdet vid Björkdungens nya lokaler. Foto: privat

Projektet att renovera en förskolebyggnad i Väse för att öppna tre avdelningar av Björkdungens förskola är ett år försenat. Men nu sätts spaden i marken och förskolebarnen kan snart flytta ut från den tillfälliga paviljongen.

Tanken var att lokalen som Karlstads kommun köpte 2019 skulle börja renoveras förra sommaren och vara redo att välkomna tre avdelningar av Björkdungens förskola hösten 2021.

Missen som kan försena förskolebygget – 40 barn blir kvar i paviljong

Som NWT tidigare har rapporterat uppstod problem med ett förlängt hyreskontrakt vilket innebar att projektet försenades. 40 förskolebarn blev kvar i den tillfälliga paviljongen vilket enligt en anonym förälder kändes ”ohållbart”.

Tre avdelningar

Nu har arbetet med att renovera lokalen kommit igång och de 600 kvadratmetrarna kommer att ge plats åt tre avdelningar förskoleverksamhet och ett serveringskök.

– Det är glädjande att vi nu kommer att få helt nyrenoverade lokaler till förskolan i Väse. Läget gör också att det inte bara kommer att bli en bra pedagogisk miljö inomhus, utan att barnen även får fina ytor att leka och röra sig på utomhus, skriver Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, i ett pressmeddelande.

”Positiv utveckling”

Förskolan kommer också att få en väl tilltagen lekyta. För att skapa naturliga lek- och gömställen kommer träd och växter att planteras och gården kommer på kvällar och helger kunna användas av allmänheten.

– Väse är inne i en positiv utveckling och det känns bra att kommunen är med på den resan genom att rusta upp och bygga om den här byggnaden till moderna och fina förskolelokaler, skriver Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden i samma pressmeddelande.

Artikeltaggar

FörskolorHenrik LanderKarlstads kommunNiklas WikströmOffentlig sektorRenoveringarSkola och utbildningVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.