Hoppa till huvudinnehållet

Åtal mot lastbilschaufför efter dödsolyckan i mars

Publicerad:
Dödsolyckan inträffade i Taberg, mellan Gyttorp och Grythyttan den 12 mars. Nu åtalas lastbilschauffören.
Dödsolyckan inträffade i Taberg, mellan Gyttorp och Grythyttan den 12 mars. Nu åtalas lastbilschauffören. Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbilschauffören som körde lastbilen som i mars krockade med två personbilar utanför Gyttop åtalas, enligt SVT. Åtalspunkterna är vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Det var på väg 244 mellan Gyttop och Grythyttan olycka hände, då en lastbil kom i gungning och fick sladd som gjorde att den kom över i mötande körfält där den krockade med två personbilar som voltade ner i diket.

Som vi berättade då var totalt sju personer inblandade i olyckan som skedde i Taberg.

En man i 30-årsåldern i en av personbilarna dog och andra fick omfattande skador, såväl benbrott som skador i inre organ.

Nu åtalas lastbilschauffören, som sitter häktad sedan olyckan den 12 mars, och enligt åtalet var hastigheten för hög och däcken inte i fullgott skick.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusGrythyttanSVTTrafikolyckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.