Hoppa till huvudinnehållet

Thorell fick kvitteringschansen: ”Allt försvinner på ett ögonblick”

Publicerad:

BIK var några centimetrar från en mirakelupphämtning från 1–6 till 6–6 i tredje perioden. Gustaf Thorells skott smet tätt utanför och i stället avgjorde Björklöven i tom kasse.

– Allt försvinner på ett ögonblick, väldigt känslosamt, säger Thorell.

Alex Hutchings gjorde 6–1 för Björklöven blott 49 sekunder in i tredje – en ställning som stod sig över första halvan av tredje.

Det såg omöjligt ut, men BIK hade visat stark moral tidigare under semifinalserien och var på god väg att göra det omöjliga.

2–6 av Linus Karlsson i spel fem mot tre med 10.40 på matchklockan och 3–6 av samme Karlsson efter 13.59.

4–6 av parhästen Henrik Björklund efter 14.40 och 5–6 och hattrick för Linus Karlsson när 2.53 återstod av tredje.

Björklöven hade gått från överlägset till paralyserat. BIK tog ut Stefan Stéen igen och anföll vidare.

Med 50 sekunder kvar spelade Gustaf Thorell, vars glödheta förstakedja var inne på samtliga fyra reduceringar, upp till Johan Larsson på backplats.

Chansen i slutet

Johan Larssons skott fastnade framför mål, pucken grävdes fram av David Lindquist som spelade vidare till en Thorell med mycket nät att skjuta på.

– Jag hade gärna sett att den gått in i stället för utanför, men så är det. Någon blir hjälte och någon blir syndabock. Nu blev jag det senare antar jag, säger Thorell.

BIK var centimetrar från en bragdartad kvittering och en sannolik förlängning med stort mentalt övertag.

I stället gjorde Gustav Possler 7–5 i tom kasse drygt 15 sekunder senare.

Så smärtsamma var marginalerna för BIK när lagets SHL-dröm krossades i den sjunde och avgörande semifinalen.

– Det är ganska mycket känslor just nu. Jag vet inte hur jag ska sätta ord på det. Allt försvinner på ett ögonblick, det är väldigt känslosamt.

Mardrömsstarten blev, med facit i hand, för kostsam.

0–1 efter ett videogranskat mål efter 38 sekunder. 1–3 med 13.25 spelat av första efter en utvisning som BIK protesterade mot och slutligen 1–6 med 49 sekunder spelat av tredje.

– Det är klart att det skulle avgöras på ett sånt här sätt... Vi gav bort matchen i de första två perioderna, det var där vi förlorade matchen. Sen fick vi med oss ganska mycket "PP" och kom i kapp, men vi släppte till för mycket. Det ska inte stå 1–6, det var det som var problemet.

Vad är din analys till starten?

– Det pissade emot direkt, ett mål som de lika gärna kunde ha dömt bort för hög klubba. Jag tyckte utvisningen som gav 1–3 var billig, men så är det... Allt studsade deras väg då och allt studsade vår väg sen, men det räckte inte.

"En jäkla stolthet"

Säsongen var nyckelspelarens sjunde i Karlskoga och han har kontrakt även kommande säsong.

– Jag känner en stolthet för att spela i den här klubben, det är därför det blir så mycket känslor. Jag älskar att vara här och den här gruppen vi har byggt... Det är ett av de bästa gängen jag har spelat med.

– Det är så jäkla tomt att allting är borta nu. Nu vet man inte vad som händer, men det här laget spelar inte tillsammans igen. Jag känner en jäkla stolthet över säsongen vi har gjort med det här laget.

Björklöven och Timrå gör nu upp om SHL-platsen i finalen.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaGustaf ThorellIshockeyKarlskogaNobelhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.