Hoppa till huvudinnehållet

Ny restaurang i Lindfors med fokus på färska råvaror

Publicerad:
Reporter Sanna Aronsson Sandberg
Sanna Aronsson Sandberg
sanna.aronssonsandberg@filipstadstidning.se
Nevzat Hursit, ägare till Lusten 63, berättar att restaurangen har fokus på färska råvaror och hygien.
Nevzat Hursit, ägare till Lusten 63, berättar att restaurangen har fokus på färska råvaror och hygien. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Nevzat Hursit har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Han har till exempel drivit Restaurang Freden i Karlstad. Nu har han startat upp restaurangen Lusten 63 i Lindfors och vill erbjuda gästerna god mat med fokus på färska råvaror.

– Vi jobbar bara med färska varor. Vi har aldrig fryst kött och vi gör våra hamburgare själva, de är hemmagjorda, jag gillar inte färdiga grejer, säger han.

En av de rätter som sålt mest sedan öppningen är restaurangens hamburgare.
En av de rätter som sålt mest sedan öppningen är restaurangens hamburgare. Foto: Privat

På Lindforsvägen 2, där Road 63 tidigare låg, har nu portarna till en ny restaurang slagit upp sina dörrar. Ägaren, Nevxat Hursit, berättar att det gått väldigt bra sedan öppningen.

– Många familjer har varit här och ätit flera gånger redan. De berömmer vår pizza, de säger att de aldrig ätit en sådan god pizza. Och hamburgarna har varit väldigt populära, berättar han.

På resturangens meny finns allt från husmanskost, pizza och à la carte.

– Vi håller även på att fixa en kolgrill, den har inte kommit i gång än, men den kommer vara klar inom den närmsta tiden.

För Nevzat Hursit är råvarorna och hygienen det viktigaste när man driver ett matställe.

– Jag är väldigt noga med hygienen hos personalen. Det är väldigt viktigt för mig och vi jobbar bara med färska varor. Vi har aldrig fryst kött och vi gör våra hamburgare själva, de är hemmagjorda, jag gillar inte färdiga grejer. Inte ens till barnens hamburgare använder jag sådana där tunna platta frysta bitar, det ser ut som träbitar. Jag gör egna såser, marinader och kryddblandningar.

Nevzat Hursits svärdotter jobbar också på restaurangen. Här ska hon servera en sallad.
Nevzat Hursits svärdotter jobbar också på restaurangen. Här ska hon servera en sallad. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Rutinerad

Till sin hjälp på restaurangen har han sina familjemedlemmar.

– Mina barn och min fru hjälper mig, det är ett familjeföretag.

Nevzat Hursit har lång erfarenhet av branschen.

– Jag har haft Lustens i Forshaga i 18 år och jag har drivit Restaurang Freden i Karlstad. Jag är rutinerad när det kommer till kött och pizza.

Namnet Lusten 63 kom fram efter en kombination.

– Numret 63 kommer från att väg 63 går bredvid och Lusten kommer från båtarna som transporterade virke över Klarälven förr i tiden, de båtarna hette Lusten, så därför har vi en liten båt på vår logga.

Lustens 63 håller öppet under större delen av dagen.

– Vi har lunch och öppet på kvällarna, alla rätter går att få som take-away.

På restaurangen jobbar flera familjemedlemmar. "Mina barn och min fru hjälper mig, det är ett familjeföretag" säger Nevzat Hursit.
På restaurangen jobbar flera familjemedlemmar. "Mina barn och min fru hjälper mig, det är ett familjeföretag" säger Nevzat Hursit. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Artikeltaggar

KrogarLindforsNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.