Hoppa till huvudinnehållet

Stefan Larsson om FBK-ikonens attack: "Får stå för honom"

Publicerad:
Färjestads vd, Stefan Larsson, svarar på kritiken från förre klubbdirektören Lars Glennert. Foto: Joachim Lagercrantz

Färjestads tidigare klubbdirektör Lars Glennert riktar svidande kritik mot dagens FBK-ledning i en NWT-intervju. Hårdast går han åt nuvarande vd:n Stefan Larsson.

– Jag fäster ingen större vikt i vad han, eller någon annan enskild person tycker, säger Stefan Larsson.

Glennert: "FBK bör byta ut ledningen snabbt som ögat"

Färjestads säsong tog slut under onsdagen efter fyra raka förluster mot Växjö. Sortin i kvartsfinalspelet sätter punkt för en säsong som varit allt annan än spikrak för klubben.

Resultat är helt oacceptabelt, enligt Lars Glennert, tidigare klubbdirektör i FBK.

Han efterlyser en helt ny ledning och menar att nuvarande styre har kört fast. Särskilt kritisk är han till Stefan Larssons insats som vd sedan han tillträdde 2014.

– FBK:s ledning med vd Stefan Larsson har gått helt fel väg och misslyckats. Han var en felrekrytering 2014. Se på resultaten, säger Glennert bland annat.

”Det får stå för honom”

Stefan Larsson tar kritiken från förre klubbdirektören med ro.

– Det får stå för honom och hans syn på tillvaron. Andra får värdera det, säger Stefan Larsson.

Glennert menar att atmosfären i klubben har ändrats och att många inte känner igen sig i FBK sedan du tog över, hur ser du på det?

– Det är ingen bild vi som jobbar här varje dag känner igen, alls. Det känns helt främmande för mig och det tror jag nog de flesta som jobbar inom verksamheten kan skriva under på.

Vilken del har du i att de sportsliga resultaten inte är där klubben vill vara?

– Jag har det yttersta ansvaret. Sedan vet jag inte om det är så väldigt tillkortakommet med det sportsliga resultatet. Vi stängde fjolåret med en andraplats i serien utan att få spela slutspel. Året innan vann vi serien och spelade semifinal i en hockeyliga som är jämnare än någonsin. Sedan är det såklart så att vår ambition alltid är att vinna, allt annat är per definition ett misslyckande.

Stefan Larsson har upprepat målet med torget 2020 många gånger de senaste åren.

Nu fick klubben aldrig chansen förra säsongen på grund av corona och i år var det aldrig nära.

Kan du ångra att det varit ett så tydligt ”tidsbegränsat” mål i efterhand?

– Det känns aldrig fel att ha en tydlig målsättning. Sedan är det så att omvärlden kan alltid vända det mot en när man inte lyckas. Men alternativet att inte ha en målsättning är per definition sämre. Sedan kan man kanske fundera kring hur vi uttryckt det med just 2020. FBK ska alltid ha målsättningen att vinna, varje år. Det kanske hade varit ett bättre sätt än att nämna ett specifikt år.

Stefan Larsson ser med tillförsikt på framtiden och delar inte Glennerts bild av en vacklande FBK-ekonomi.

– Att man som elitförening med egen arena idag skulle vara skuldfri är en dröm, men ingen realitet. Vi är långt mindre skuldsatta idag än för ett antal år sedan. Vår skuldsättningsgrad är högst moderat och egentligen ingen belastning för oss alls. Vi har en enormt solid ekonomi som även det här året, i en pandemi där vi tappar 86 miljoner i intäkter, landar på ett balanserat sätt.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLars GlennertStefan Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.