Hoppa till huvudinnehållet

Nån hugger ner träd på frisbeegolfbanan

Publicerad:
Här satt det förut en hålskylt. Robert Cederholm har resignerat lite över skadegörelsen.
Här satt det förut en hålskylt. Robert Cederholm har resignerat lite över skadegörelsen.

Kristinehamns frisbeeklubb har problem med skadegörelse.

Den senaste varianten är att hugga ner träd.

– Det måste ske på nätterna, nån eller några som ger sig ut när det är mörkt, säger ordförande Robert Cederholm.

Polisanmäler vandalisering av frisbeegolfbanan

Det är inte första gången som NKP skriver om skadegörelse på frisbeegolfbanan vid Björkvallen. I maj förra året handlade det bland annat om en sönderbruten korg och 16 knäckta sopkvastar.

Och skadegörelsen har fortsatt.

– Det är nåt hela tiden. Jag har resignerat lite. Det är väl mängdens förbannelse. Vi kommer alltid att ha några som inte sköter sig, säger Robert Cederholm.

Antalet som nyttjar banan har exploderat de senaste åren.

En ganska ny företeelse är att träd huggs ner. I början handlade det om sådana som var i spel, sådana som försvårade hålen.

– Men nu är det helt random, med tallar och björkar. Träd som inte ens påverkar spelet. Jag vet inte vad de har för böjelser de här personerna, säger Robert Cederholm.

Ett ständigt problem är att skyltar förstörs. Skylten på hål 16 är nu helt borta och den på hål 13 har brutits av på mitten.

– Vi har hålsponsorer. De betalar in lite pengar till oss och de får en sponsorskylt på det speciella hål som de vill ha. Det sitter en metallhinna på dessa, så det kräver lite kraft att bryta isär den, säger Robert Cederholm.

Utslagsplatsernas skyltar, teeskyltarna, får inte heller vara i fred. Det händer att det slås på dem eller att de försvinner.

Klubben har diskuterat hur den ska kunna komma tillrätta med problemen. En linje har varit att tysta ner skadegörelsen, att det är uppmärksamheten som de som förstör vill åt.

– Vi har också pratat om kameror och ha patrullering. Men kameror kommer vi ju inte att få sätta upp och man har ju andra saker att göra än att bevaka banan, säger Robert Cederholm.

Klubben har till och med övervägt att plocka ner de 18 korgarna, som en skarpast möjlig markering, men det skulle drabba alla de som spelar regelbundet och som sköter sig. Klubben vädjar till alla vettiga personer att hjälpa till att stoppa skadegörelsen.

– Jag hoppas att folk inte accepterar ett sånt beteende och säger till, säger Robert Cederholm.

Artikeltaggar

BjörkvallenDiscgolfKristinehamns FrisbeeklubbRobert Cederholm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.