Hoppa till huvudinnehållet

Krånglig etablering i Karlstad

Publicerad:
Samarbeta mera i Samhällsbyggnadshuset. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är inte bara länsstyrelsen som sätter käppar i hjulet för Karlstads utveckling. Det gör kommunen själv också. Det framgår av den kritik som riktas mot etableringsarbetet för företag i en oberoende utredning som gjorts av Effect Management på uppdrag av kommunens tillväxtutskott.

Ärendena tar för lång tid och valsar runt i organisationen, det saknas en helhetssyn, anställda är inte tillräckligt lösningsorienterade och det är brist på byggbar mark. Det är samma typ av kritik som Socialdemokraterna och Håkan Holm Alteblad tidigare kommit med, och där har de faktiskt rätt, även om de hycklar en del (nu senast med Månsberget och muminlandet).

Ett stort problem är att stadsbyggnadsdelen inte är samkörd med teknik och fastighet. De senare stoppar ofta upp. Trots att de sitter i samma samhällsbyggnadshus så drar de åt olika håll, och företagare som vill etablera sig eller växa blir lidande. Här måste både politiker och förvaltningar skärpa till sig.

Artikeltaggar

Effect managementHåkan Holm AltebladKarlstads kommunLedareSamhällsbyggnadSamhällsbyggnadshuset KarlstadSocialdemokraternaStadsbyggnadsförvaltningenStadsbyggnadsnämndenTeknik- och fastighetsförvaltningenTeknik- och fastighetsnämnden