Hoppa till huvudinnehållet

Lagkamrat slogs för Asplund

Publicerad:
Efter att Rasmus Asplund hade blivit hårt tacklad i den andra perioden av Bostonbacken Kevan Miller (till höger) utbröt ett bråk mellan Miller och Rasmus Asplunds lagkamrat Tage Thompson. Bråket var snabbt över och båda fick varsin femminutersutvisning.
Efter att Rasmus Asplund hade blivit hårt tacklad i den andra perioden av Bostonbacken Kevan Miller (till höger) utbröt ett bråk mellan Miller och Rasmus Asplunds lagkamrat Tage Thompson. Bråket var snabbt över och båda fick varsin femminutersutvisning. Foto: Charles Krupa

Buffalo Sabres föll med 2-3 efter straffar mot Boston Bruins.

Rasmus Asplund från Filipstad blev tacklad hårt av Bruinsbacken Kevan Miller i den andra perioden. Sekunden senare gav sig Asplunds lagkamrat Tage Thompson in i en fajt med Miller för att markera att tacklingen var vårdslös.

Rasmus Asplund stod precis som hela Buffalo Sabres för en skaplig insats mot Boston Bruins på bortaplan under natten till onsdagen svensk tid.

Boston Bruins skapade betydligt fler målchanser och gav ett starkare intryck, men Buffalo Sabres kämpade sig tillbaka in i matchen i den tredje perioden och fick in en kvittering till 2-2 genom den svenske backen Rasmus Dahlin.

I förlängningen blev det inga mål, vilket gjorde att matchen fick avgöras i en straffläggning. I den visade Boston mest kyla och tog därmed hem segern.

Rasmus Asplund noterades för ett skott på mål under matchens gång och han klockades för en istid på 12,38 minuter. Han fick spela i powerplay i 23 sekunder och i boxplay i en minut.

Rasmus Asplund (till höger) kom tillbaka till spel efter att ha blivit tacklad i den andra perioden. Bilden är hämtad från en tidigare match där Rasmus Asplund gjorde ett av sina fem mål hittills den här säsongen.
Rasmus Asplund (till höger) kom tillbaka till spel efter att ha blivit tacklad i den andra perioden. Bilden är hämtad från en tidigare match där Rasmus Asplund gjorde ett av sina fem mål hittills den här säsongen. Foto: Bill Kostroun

I mitten av den andra perioden blev han hårt tacklad av Bruinsbacken Kevan Miller. Känslan direkt efter tacklingen var att Rasmus Asplund skulle bli borta under en längre tid på grund av skada, men han kunde relativt snart ge sig ut på isen igen.

Tacklingen på Rasmus Asplund blev starten på ett slagsmål mellan Asplunds lagkamrat Tage Thompson och Kevan Miller. Bråket var lyckligtvis snabbt över och hetsporrarna fick varsin femminutersutvisning för att lugna ner sina känslor.

Buffalo Sabres får nu vila fram till natten mot fredagen svensk tid då laget ska möta Washington Capitals på bortaplan.

Artikeltaggar

Boston BruinsBuffalo SabresFärjestad BKFilipstads IFIshockeyNHLRasmus AsplundUSA

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.