Karlstads nyckelspelare stängs av: ”Förbundet bara ute efter uppmärksamhet”

Publicerad:
Johan Palmqvist är avstängd i den fjärde kvalmatchen mot Djurgården. Foto: Lisa Olaison

Karlstad IBF:s viktige forward Johan Palmqvist stängs av i den fjärde SSL-kvalmatchen mot Djurgården.

Därmed spräcks kedjeformationen som drivit laget de senaste matcherna.

– Typiskt förbundet som väl i vanlig ordning är ute efter lite uppmärksamhet, dundrar Karlstadstränaren Mattias Karlsson.

Karlsson köper att Johan Palmqvist åkte på matchstraff efter en tackling i den tredje matchen i kvalspelet.

– Det var en tuff tackling, det kommer man inte runt. Men killen som fick smällen spelade redan i nästa byte och av den anledningen tycker jag det är märkligt att späda på med en matchs avstängning, säger KIBF-tränaren.

Och fortsätter:

– Jag är inte överraskad. Hade det här på känn. Förbundet är väl i vanlig ordning ute efter lite uppmärksamhet.

Beslutet innebär att Karlstad IBF:s kedjetrio med Palmqvist, Jesper Colling och Simon Sjögren splittras, en formation som varit vass i de två senaste matcherna.

– Det är bara att gilla läget. Benjamin Middleton gick in och gjorde det bra när Palmqvist fick matchstraffet och får sannolikt ersätta även nu, säger Mattias Karlsson.

Tom Colling, spelmotor och pådrivare i Karlstad, har sitt recept klart för hur hans lag ska kunna tvinga fram en femte och avgörande match.

– Vi släppte in 18 mål i de två första matcherna. Senast (vinst 5-4) fick vi ordning på det och slutade göra målen åt Djurgården. Presterar samma skärpa igen så fixar vi det här.

Utgångsläget inför torsdagskvällens match i Karlstad är detsamma som inför föregående match - KIBF måste vinna, annars är det semester.

– Det är inte ofta vi förlorar två hemmamatcher i rad och vinner vi nu så har vi momentum och ett psykologiskt övertag inför den avgörande matchen i Stockholm, säger Colling.

Artikeltaggar

Djurgårdens IF InnebandyInnebandyJohan PalmqvistKarlstad IBFMattias KarlssonTom Colling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare