Hoppa till huvudinnehållet

Hattrick av Gustaf Thorell: ”Nu har vi momentum”

Publicerad:
Här sätter Gustaf Thorell dit ett av hans tre mål. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Gustaf Thorell tillsammans med Linus Karlsson och Henrik Björklund fortsätter att imponera.

Förstakedjan var inblandat i samtliga fem mål och tre av dessa gjorde Gustaf Thorell när BIK vann med 5–1 i Umeå.

BIK imponerade och kvitterade matchserien efter storseger31 räddningar av Stéen: "Bara jäkligt roligt att få spela"

BIK Karlskoga hade kniven mot strupen och var tvingat att vinna i Umeå för att säsongen inte skulle ta slut. Då gjorde laget en strålande insats anförda av förstakedjan – som så många gånger förr.

– Vi hade det tufft mot Västerås tycker jag. Det blev en helt annan hockey i och med slutspelet. Men nu har vi fått det att lossna rejält. De flesta av våra mål gör vi i powerplay och i spelet fem mot fem måste vi vara solida. När vi får lägen måste de sitta. Vi ska producera och det är väldigt skönt att vi får utdelning, säger Thorell som gjorde de två första målen.

– Jag såg målen nu i Cmore och det såg inte speciellt märkvärdigt ut, säger han med ett skratt.

– Det handlar om tillfälligheter och jag var på rätt plats. Det är mitt jobb att stå där vid målet och det var skönt att få in puckarna.

Det första målet var en retur efter ett skott från Linus Karlsson och det andra kom till via ett samarbete med David Lilja. Båda fullträffarna kom i powerplay.

– Vi har fått det att stämma där. Alla vet vad de ska göra.

”På utsidan”

16 minuter in på den andra perioden reducerade Björklöven men till skillnad från förra matchen, när de gjorde fem raka mål, kunde BIK så emot.

Och i stället sätta 3–1 genom Henrik Björklund när 18.38 var spelat.

– Självklart har vi pratat om förra matchen. Det är viktigt att hantera svåra situationer. Det gäller att ha högt i tak och få till det igenom en hel match.

I den avslutande perioden var hemmalaget aldrig riktigt nära att komma i kapp.

– När de inte fick någon utdelning i början så sinade det av lite. Vi höll Björklöven på utsidan. De sköt några skott utifrån och Stefan Stéen var väldigt solid i dag igen. Riktigt skönt.

8.16 in på den avslutande perioden gjorde BIK 4–1. Gustaf Franzén stod för ett magnifikt förarbete som gjorde att Linus Karlsson kunde sätta dit pucken.

Och i öppen bur, med lite mindre än fem minuter kvar av matchen, kunde Thorell pricka dit sitt tredje mål för kvällen.

– Tidigare matcher i semifinalen har vi vunnit i sudden så det var skönt att slippa det i dag. Det här var också den första matchen med press på oss kändes det som. Nu är det lika villkor inför fredag.

Hur ska det bli att spela en helt avgörande match?

– Momentum är tillbaka hos oss och det ska vi utnyttja. Det ska bli riktigt häftigt med "game seven". Det har jag inte varit med om tidigare och det är tveksamt om någon i laget har spelat en sådan match.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustaf ThorellIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.