Hoppa till huvudinnehållet

De vill bygga en privat grundskola på Jakobsberg

Publicerad:
Karlstads kommun har fått en förfrågan om etablering av en privat grundskola på Jakobsberg. Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, konstaterar att det redan finns flera skolor i närområdet och att en ny planeras.
Karlstads kommun har fått en förfrågan om etablering av en privat grundskola på Jakobsberg. Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, konstaterar att det redan finns flera skolor i närområdet och att en ny planeras. Foto: Emma Lindell

Academedia-koncernen vill anlägga en privat grundskola för årskurs 4-9 i Karlstad. Det är framför allt Jakobsberg som man ser som en intressant ny stadsdel att etablera sig i.

– Vi har gjort en inventering av olika platser i Karlstad och har kommit fram till att Jakobsberg passar bäst med tanke på att det ska byggas över 3 000 nya bostäder där, säger Andreas Nisser, affärsutvecklare inom skoletableringar på fastighetsbolaget Nrep.

De hjälper Academedia med att ta fram nya lägen för skolor och i Karlstad har man sedan tidigare Praktiska gymnasiet, Klara gymnasium och NTI-gymnasiet.

Nu vill koncernen även satsa på en grundskola och man har därför gjort en ansökan om markanvisning så att en ny detaljplan kan tas fram.

– Vi har en bra dialog med kommunen. Planen är att skolan ska ha cirka 330 elever. Det här är första steget i en process kan ta tre, fyra år, säger Andreas Nisser.

Finns redan skolor

Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden konstaterar att kommunen har en stark tillväxt och att antalet grundskoleelever blir cirka 800 fler till 2029.

– Därför är det bra att även privata aktörer vill etablera sig. Samtidigt finns det redan ganska många skolor i området; Kvarnbergsskolan, Mariebergsskolan och Stellatus och kommunen planerar även för en ny skola och förskolor på Jakobsberg, säger han.

Artikeltaggar

AcademediaJakobsbergKarlstads kommunNiklas WikströmSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.