Hoppa till huvudinnehållet

Bensinkedjor vill till Välsviken

Publicerad:
Fem bensinbolag vill etablera sig i Välsviken, bland andra Circle K som önskar att öppna en Ingo automatstation.
Fem bensinbolag vill etablera sig i Välsviken, bland andra Circle K som önskar att öppna en Ingo automatstation. Foto: Janerik Henriksson/TT

Intresset bland bensinbolagen för att bygga en ny drivmedelsanläggning i Välsviken är stort. Den hamnar bredvid E18 och tomten där Bauhaus ska etablera sig.

Karlstads kommun har avsatt en tomt för en bensinstation i Välsviken i samband med utvecklandet av mer mark för handel alldeles öster om dagens handelsområde.

Detaljplanen för området godkändes för några veckor sedan och nu har bensinbolagen börjat anmäla sitt intresse.

– Vi vill bygga en Ingo automatstation. Läget är bra samtidigt som vi inte har någon anläggning i östra Karlstad, säger Jonas Karlsson, etableringsansvarig på Circle K.

– Ja, otroligt nog finns det överhuvudtaget ingen bensinstation där och det behövs, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD).

Fem kedjor

Enligt Fredrik Nilson, mark- och etableringschef på Karlstads kommun, är intresset stort bland bensinbolagen för den aktuella tomten.

– Totalt är det väl fem bolag som har hört av sig och vill bygga nya anläggningar. Det finns även förfrågningar från snabbmatskedjor.

– Vi hade tidigare ett avtal med Preem om tomten, men det blev inget bygge eftersom det tog så lång tid att få till en rondell in från Välsviksleden, säger han.

Bygget av infrastrukturen i området inleds i höst och det blir nu upp till stadsbyggnadsnämnden att besluta vilket bensinbolag som får bebygga tomten.

Artikeltaggar

Bostad och byggenCircle KErik NilssonFordonFredrik NilsonKarlstads kommunPreemVälsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.