Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningarna ställs in – men planerna på 100-årskalas lever

Publicerad:
Olof Wretling, regissör, konstaterar att Värmlänningarna ställs in även i år och flyttas fram till 2022.
Olof Wretling, regissör, konstaterar att Värmlänningarna ställs in även i år och flyttas fram till 2022. Foto: Lena Richardson

Folklustspelet Värmlänningarna kommer inte att spelas i Ransäter i sommar. För andra året i rad ställs föreställningarna in på grund av pandemin.

”Under rådande omständigheter kring covid 19 inser vi på Hembygdsföreningen i Ransäter att folklustspelet Värmlänningarna inte kan genomföras sommaren 2021. Detta av hänsyn till vår publik, ensemble, orkester och medlemmar. Beslutet är fattat i samråd med folklustspelets regissör, Olof Wretling, och producent”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen.

100-årskalas i augusti

Däremot lever hoppet att Ransäters hembygdsgård ska kunna fira sitt hundraårsjubileum i år. Firandet är tänkt att ske tillsammans med Värmlänningarna, men i ”en annan tappning och senare på sommaren”:

– I min kalender har jag skrivit in datumen 13, 14 och 15 augusti för ett besök på Ransäters hembygdsgård! Gör ni det med, vi har en sån rolig överraskning, bara restriktionerna tillåter, säger Olof Wretling i pressmeddelandet.

Även förra sommaren ställdes det klassiska folklustspelet in, men en tv-version i flera korta avsnitt spelades in och sändes i SVT.

Arrangörerna siktar nu in sig på att spela Värmlänningarna i vanlig form sommaren 2022.

Artikeltaggar

NyheterOlof WretlingPandemiRansäterRansäters hembygdsgårdTeaterVärmlands länVärmlänningarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.