Hoppa till huvudinnehållet

V5-dubbel för Calle Jepson

Publicerad:
Carl Johan Jepson.
Carl Johan Jepson. Foto: NWT arkiv

Carl Johan Jepson kunde räkna hem en dubbel inom tisdagskvällens V5-spel på Axevalla.

Det första segergodset hämtades från Ulf Stenströmers stall och det handlade om en häst med en bekant härstamning. Gina Lollobrigida (döpt efter en italiensk skådespelerska) är nämligen helsyster med den sexfaldige miljonären Handsome Brad som Jepson vunnit flera stora lopp med. Lillasystern har däremot låtit vänta på sig, men nu kan det vara ”proppen ur”. Triumfen var nämligen hennes andra i följd och det efter avancemang till tät från tillägg.

Samma förutsättningar stod Personal Goals inför, men där körde Jepson på väntan.

Diana L Olssons häst plockades fram i de rätta ryggarna och avgjorde med lätthet över upploppet efter att favoriten Fritjof straffat ut sig med galopp direkt.

Segertiden blev starka 1.13,5/1 660 meter och på det var nioåringen snabbast på Axevalla denna travkväll.

Dubbelt upp blev det även för André Eklundh. Muscle Crown hade inlett karriären med 16 starter utan seger, men var plötsligt förkrossande överlägsen. Faktum var att hästen vann med 60 meter och inte såg helt tom ut över målgången.

Eklundh följde upp med Big Top Lindy som lyckades spurta förbi Mikael J Anderssons styrning Milos Ganador kort före mål efter att den sistnämnde anfört fältet fram till dess.

Artikeltaggar

André EklundhAxevallaCarl Johan JepsonTravUlf Stenströmer

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.