Hoppa till huvudinnehållet

Tre män häktade för allvarlig misshandel

Publicerad:
De tre män som tidigare suttit anhållna misstänkta för att ha utfört en allvarlig misshandel i Bengtsfors har nu häktats.
De tre män som tidigare suttit anhållna misstänkta för att ha utfört en allvarlig misshandel i Bengtsfors har nu häktats. Foto: Johan Nilsson/TT

De tre män som tidigare suttit anhållna efter den allvarliga misshandeln i Bengtsfors i fredags kväll har nu häktats.

Det handlar om en man i 30-årsåldern och två män i 25-årsåldern.

Dalslänningen har tidigare berättat om händelsen.

25-åring allvarligt misshandlad – tre män har anhållits

En man i 25-årsåldern blev allvarligt misshandlad i sitt hem i centrala Bengtsfors under fredagskvällen. Tre män tog sig in i mannens bostad och misshandlade honom svårt med någon form av tillhyggen.

Mannen lyckades själv larma polis och ambulans, men polisen meddelar att mannen blev förd till Näl med stora och allvarliga skador över hela kroppen.

Greps dagen efter

Tre män anhölls i sin frånvaro. På lördagen kunde polisen gripa männen. Gripandet skedde odramatiskt. Senare anhölls samtliga tre män.

Nu har de alltså häktats. Åklagaren har 14 dagar på sig att väcka åtal.

De tre männen, som alla är hemmahörande i Dalsland, är misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott.

Fotnot: En tidigare uppgift fanns även från polisens sida om misstanke om skadegörelse på målsägandens bil. Men den har visat sig vara felaktig.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott & blåljusGrov misshandelGrovt hemfridsbrottHäktningarSkadegörelse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.