Hoppa till huvudinnehållet

Royal Navy Neo obesegrad i år

Publicerad:
Royal Navy Neo ordnade den enda hemmasegern på V64 när han vann den femte avdelningen.
Royal Navy Neo ordnade den enda hemmasegern på V64 när han vann den femte avdelningen. Foto: Lennart Kihlman

Det blev en hemmaseger inom V64-spelet på Färjestad.

Den kom i den femte avdelningen där Björn Goop vann med Royal Navy Neo som därmed är obesegrad efter två starter i år.

Royal Navy Neo var en av våra två spikar på spelförslaget och tillsammans med Björn Goop vann han den första Dagens Dubbel-avdelningen.

Han kom inte förbi Bag's Simoni i spetskampen och Goop gick ner i rygg. Det löste sig på ett bra sätt för Royal Navy Neo då ledaren fick en stekhet I'm a Beliver på sin utsida och när luckan kom vid ingången till den sista kurvan avgjorde Royal Navy Neo utan problem.

– Det var bara hans andra start efter lång vila och jag var nöjd med att han fick ett snällt lopp i ryggar även om det var ett hårt tempo i loppet, sa Björn Goop till Kanal75.

Dubbel med tur

Ulf Ohlsson tog en dubbelseger på V64. Han inledde med vår andra V64-spik Mill Cava men det var inte långt ifrån att det gick åt skogen tidigt när hon var nära att galoppera efter 50 meter men Olsson redde ut situationen.

I spets fick sedan Mill Cava bestämma tempot till 18,1 det första varvet och vann säkert.

– Hon kändes fin och att hon travade barfota i dag tror jag var ett lyft. En liten fin häst som gjorde det bra i en snabb avslutning, sa Olsson till oss efter loppet.

Den andra segern för Olsson kom med Stick Nudger efter stor dramatik. Från tredje par invändigt blev det fritt när hästar galopperade och när sedan Global Bellicosa galopperade bort segern en bit in på upploppet blev det säkert för Stick Nudger istället.

– Stick Nudger kändes stark under loppet och det löste sig perfekt för oss. Det är klart att vi hade tur då de hoppade till höger och vänster till slut, sa Olsson.

Allevil Rek blev V64-omgångens näst mest streckade häst tillsammans med sin tränare Sophia Olsen Jacobsen. De kunde inte ta hand om ledningen initialt men på den första långsidan släpptes Allevil Rek till den positionen. I den sista kurvan fick Bear Turbo luckan från rygg och Kent Perssons häst såg segerfarlig ut i det skedet men på upploppet gick Allevil Rek undan till en säker seger.

Vann två av tre

Solvallatränaren Björn Röcklinger kom till Färjestad med tre hästar och kunde vända hemåt med två vinster i bagaget.

Innan V64-spelet imponerade Handle With Care när han vann ett lopp ingående i Värmlands Folkblads Amerikaresa med Zeb Jonasson. Handle With Care fick göra grovjobbet på egen hand men vann ändå säkert.

Grovjobbet på egen hand fick även Don't be Weak göra i V64-inledningen. Petter Lundberg körde fram utvändigt om ledande Leo Leo 1 500 meter från mål och i slutduellen mellan de två till slut var Don't be Weak starkast.

V64-omgången avslutades med att Solkattens Shiratzi vann från spets efter att han kontrat ut One Deep Valley på upploppet.

I det första loppet debuterade Mikael J Andersson-tränade Dawn Sowell och den slutade på bästa sätt när hon spetsvann med minsta möjliga marginal före Sommarskuggan, som sköt till sylvasst efter en sen lucka.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetTravUlf OhlssonV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.