Polisen varnar för ny typ av bedrägeri

Publicerad:
Oslo 20190225.Illustrasjonsbilde: Snapchat appen på mobil.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT / kod 20520 Foto: Kallestad

Polisen noterar för närvarande en ökning av hackade Snapchatkonton där någon skickar meddelanden om att man behöver pengar.

”Den som får meddelandet tror att det är en kompis och swishar därför pengar för att hjälpa till men istället är det en bedragare som bett om pengar. Var uppmärksam och dubbelkolla med dina kompisar om de ber om hjälp med pengar”, skriver polisen på sin Facebooksida.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSnapchatVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare