Hoppa till huvudinnehållet

Ernest Noah klar för Värmlandsfinal i P4 nästa

Publicerad:
Arvikaartisten Ernest Noah är klar för den Värmländska finalen i musiktävlingen P4 nästa.
Arvikaartisten Ernest Noah är klar för den Värmländska finalen i musiktävlingen P4 nästa. Foto: Emma Zampieri

Arvikaartisten Ernest Noah är klar för den Värmländska finalen i musiktävlingen P4 nästa.

– Det känns spännande, det är kul att få vara med, säger han.

I fredags presenterade P4 Värmland de lokala finalisterna i tävlingen P4 nästa. Bland de fem finalbidragen finns Tell it like it is med Ernest Noah - egentligen Joakim Brunström - från Arvika.

– Jag var där och spelade några låtar live i början på mars när de hade en sån där värmländsk musikdag. Och i samband med att jag gjorde det frågade de om jag inte kunde skicka in ett bidrag. Jag var med för över tio år sedan när jag gick på gymnasiet, när det fortfarande hette Svensktoppen nästa. När jag fick frågan så tänkte att det kan vara kul.

Joakim Brunström knep dessutom en av finalplatserna i rekordhög konkurrens. Totalt 49 bidrag lämnades in till P4 Värmlands lokala deltävling. Samtliga 25 lokaltävlingar drog totalt 1 325 bidrag, även det en rekordsiffra för tävlingen.

– Det gör det ju extra roligt såklart. Vi är ju fem nu i finalen. Vi är lite spridda från hela Värmland, säger Joakim Brunström.

Arvikamusikern tävlar i finalen mot Mikaela Lindgren från Ransäter som deltar med låten Natten är här, Peter Jonehög från Årjäng med Beyond Compare, JVN från Kristinehamn med Ljuset bryter igenom och BERA från Filipstad med Ingmar Bergman.

Vad är Tell it like it is för slags låt?

– Jag gör ju popmusik, så det är egentligen en ganska så ren och skär poplåt. Sen har jag oftast retroinfluenser i mina låtar, men det är upp till lyssnarna att avgöra vad man tar med sig från det.

Totalt åtta av de lokala vinnarna kommer att tävla i riksfinalen.

– Den 7 maj kommer börjar de spela våra bidrag på radion, och samtidigt öppnar röstningen. Vi kommer åka till studion och banda live och sen kommer vi vara med på Värmlandsfinalen den 28 maj. Sen skickas det här till en jury som väljer ut åtta bidrag.

Hur tror du att det kommer gå i finalen?

– Det är väldigt svårt att spekulera i, speciellt när jag inte har hört de andra bidragen än. Jag tycker mest att det ska bli kul att vara med. Det är kul att få göra en liveinspelning av en låt också, det är inte så ofta man får göra det.

Juryn bestod i år av Malin Björk, Sveriges Radio, Sara Fritz, Sveriges radio, Emma Finnkvist, head of local på Warner music, Magnus Rongdal, artist och låtskrivare och Jimmy Jansson, låtskrivare och före detta artist.

Artikeltaggar

ArvikaErnest NoahNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.