Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad-tränaren: ”Ett fint resultat och bra för oss mentalt”

Publicerad:
Huvudtränare Konstantinos Pangaopoulos (mitten) och assisterande Felipe Ghiglione (höger) ledde laget till storvinst hemma mot Haninge på Ilanda IP. Foto: Tommy Andersson

Efter förlust i premiären plockade Karlstad en trepoängare mot förra årets tabellfyra Haninge.

– Vi genomförde en bra match precis som föregående vecka. Det tycker jag absolut är viktigt att nämna, säger KF:s assisterande coach Felipe Ghiglione.

Succé för Karlstads nye nederländare: ”Glad över att vara här”Målkalas när Karlstad Fotboll tog första segern

Karlstad Fotboll slutade förra säsongen åtta i division 1 norra med 37 poäng på 30 matcher.

Efter premiärförlust borta mot Brommapojkarna 3 april vann Karlstad med nu 5–1 hemma mot IFK Haninge. Ett Haninge som förra säsongen blev tabellfyra med 59 poäng på 30 matcher.

– Det är ett fint resultat och bra för oss mentalt både för spelare och tränare. Det är ett kvitto på vad vi gör under veckorna och alltid skönt med tre poäng, säger den assisterande tränaren Felipe Ghiglione om storvinsten i hemmapremiären på Ilanda IP.

Vad är ni mest nöjda med idag?

– Att spelarna följde planen från minut ett. Vi är framför allt nöjda med att vi inte hängde med huvudet efter förra veckan utan att vi höll oss till planen. Det är vi väldigt väldigt nöjda med.

Ghiglione berättar mer om den där matchplanen.

– I premiären var vi kompakta defensivt men hade svårt att hitta framåt vilket kanske berodde på lite nervositet. Det var något som vi poängterade nu kring det mentala, och att vi skulle våga gå mer offensivt och hålla oss till planen defensivt vilket jag tycker att vi gjorde väldigt bra.

– Det är defensiven som gör att man kan gå långt i den här serien och den är vi som sagt väldigt väldigt nöjda med. Sedan gäller det att vara modig i anfallsspelet. Lika modig och disciplinerad som man är defensivt så kommer det här att gå bra.

Chovanie Amatkarijo satte 1–0 och assisterade till 2–0 mot Haninge.
Chovanie Amatkarijo satte 1–0 och assisterade till 2–0 mot Haninge. Foto: Tommy Andersson

”Väldigt intressant spelare”

Nyförvärvet Chovanie Amatkarijo från Nederländerna stack ut lite extra i triumfen där han gjorde både mål och en assist.

– En väldigt intressant spelare och han är väldigt fin i offensiven. Chovanie börjar anpassa sig till språket och då blir det lättare för honom att även ta in det taktiska och det gjorde han betydligt bättre idag jämfört med första matchen, konstaterar Felipe Ghiglione.

KF:s assisterande påminner om långsiktighet och att titta på prestation snarare än resultat.

– Vi genomförde en bra match precis som föregående vecka. Det tycker jag absolut är viktigt att nämna så att spelarna inte stirrar sig blinda på att det är resultatet jämfört med förra veckan som gör att vi är bättre. Utan det är fortfarande ett bra arbete som vi har lagt ner under veckan och under hela försäsongen som ledde till det här resultatet idag.

Nästa match för Karlstad Fotboll är borta mot Assyriska FF på söndag 18 april klockan 16.00.

Örebro SK-lånet Isaac Boye gjorde sitt första mål för Karlstad Fotboll när han nickade in 3–0.
Örebro SK-lånet Isaac Boye gjorde sitt första mål för Karlstad Fotboll när han nickade in 3–0. Foto: Tommy Andersson

Artikeltaggar

Chovanie AmatkarijoEttan norraFelipe GhiglioneFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.